ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Save the date: Op zaterdag 16 december vindt er een online open dag plaats voor alle Bachelor- en Masteropleidingen aan de TU/e. Maak een MyStart-account aan en je krijgt automatisch een uitnodiging zodra de inschrijving geopend is.

Wil jij met jouw creatieve, technische oplossingen een verschil maken in de wereld? Als je kiest voor de master Industrial Design, word je opgeleid om echte verandering te bereiken. Je kijkt verder dan de traditionele grenzen van vorm en functie – en integreert innovatieve technologieën, dataverwerking, gebruikerservaring en interactieontwerp.

Je kunt ervoor kiezen om nieuwe technologieën te vertalen naar zinvolle producten en systemen voor alledag óf je richten op het ontwerpen van innovaties op niveau van een gemeenschap, uiteindelijk gericht op het aanpakken van grootschalige maatschappelijke kwesties. 

ZELFGESTUURD ONDERWIJS

Al sinds de oprichting in 2001 werkt de faculteit Industrial Design met een uniek zelfgestuurd en competentiegericht onderwijsmodel. Vanaf de eerste dag word je gestimuleerd om je eigen visie en professionele identiteit als ontwerper te ontwikkelen. Er zijn slechts twee verplichte vakken, je verdere studieprogramma stel je zelf samen op basis van jouw visie en ambities. Ontwerpprojecten vormen de ruggengraat van het studieprogramma. Lees hier meer over de studieopbouw

Dit onderwijsmodel levert unieke, initiatiefrijke ontwerpers, entrepreneurs en onderzoekers op. Onze alumni onderscheiden zich door hun proactieve, ‘hands-on’ houding, waarbij het maken van prototypes is een essentieel onderdeel vormt van het ontwerp- en onderzoeksproces. Lees hier meer over de mogelijkheden na je master

INTENSIEVE COACHING

Tijdens je studie word je begeleid door een diversiteit aan professionals; ontwerpers, onderzoekers, project coaches, mentoren, docenten en experts uit de praktijk. Zij inspireren jou om verder te kijken, kritisch te denken en je te ontwikkelen in de richting die bij je past. Je projecten doe je vaak in samenwerking met een externe opdrachtgever. Lees hier verder wat Industrial Design in Eindhoven bijzonder maakt!

Speel video
Leonie Tenthof van Noorden

Chat met onze studenten

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.