Studieopbouw

Het doel van de tweejarige master Industrial Design is jou opleiden tot zelfgestuurde industrial designer met een uniek competentieprofiel. Samen met je coaches ontwikkel je dit profiel op basis van jouw identiteit en visie op design, technologie en maatschappij, jouw professionele ambities en de expertisegebieden waarin je wilt specialiseren. 

AREAS OF EXPERTISE 

Het onderwijsmodel is gebaseerd op vijf expertisegebieden: 

 • Creativity and Aesthetics
 • Technology and Realization
 • Users and Society
 • Business and Entrepreneurship
 • Math, Data and Computing

Je werkt aan al de vijf gebieden, maar naast ontwerp- en onderzoeksprocessen kies je er minimaal twee waarin je je verder specialiseert. Kijk op de online study guide voor meer informatie over de expertisegebieden

TRACKS

Hoe je de specifieke mentaliteit, kennis en vaardigheden uit de expertisegebieden gaat toepassen, is afhankelijk van je track. De tracks zijn gebaseerd op de baankansen van afgestudeerde industrial designers en bereiden je voor op de overstap naar het werkveld of de academische wereld. Je kiest een track die past bij je professionele ambities. 

 • Research, Design and Development
  Wil jij later werken op de R&D- of ontwerpafdeling van een groot bedrijf of overheidsinstelling? 
 • Design Leadership and Entrepreneurship
  Ben jij een toekomstige design manager of ondernemer? 
 • Constructive Design Research
  Wil jij een bijdrage leveren aan de internationale design research community? 

Op de online study guide vind je meer informatie over de verschillende tracks.

Leeractiviteiten

Om je te ondersteunen jouw unieke profiel te ontwikkelen, kies je vakken en projecten die passen bij jouw visie, ambities en specialisatie. Je bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling en stelt het overgrote deel van je programma zelf samen, uiteraard onder begeleiding van je coaches. Naast twee verplichte vakken en keuzevakken, vormen projecten de ruggengraat van deze opleiding. Op de online studiegids vind je het volledige curriculum en een overzicht van alle leeractiviteiten.

PROJECTEN 

In dit competentiegerichte onderwijsmodel pas je direct toe wat je leert. In authentieke design (research) projecten, integreer je kennis, vaardigheden en mentaliteit uit de expertisegebieden. Daarnaast ontwikkel je academische en professionele vaardigheden in je projecten, die vaak in samenwerking gaan met een echte ‘client’ (bedrijf, overheidsinstelling of NGO).

Student projects