Waarom Industrial Design in Eindhoven?

Uniek Industrial Design programma at TU/e

Wat maakt dit programma uniek? 

 • Toekomstgericht onderwijs

  Competentiegericht en zelfgestuurd onderwijsmodel

 • Maatschappelijke transformatie

  Maak verschil op persoonlijk of maatschappelijk niveau

 • Internationale en hechte community

  Samenwerken met internationale staf, studenten, bedrijven en andere universiteiten

 • De stad en regio Eindhoven

  Een echte designstad in de Brainport regio, met een levendige creatieve industrie en Dutch Design Week

Naast zelfgestuurd onderwijs met intensieve coaching, kenmerkt de masteropleiding Industrial Design aan de TU/e zich door de volgende aspecten.

MAATSCHAPPELIJKE TRANSFORMATIE

Als je kiest voor de master Industrial Design, word je opgeleid om echte verandering te bereiken. Dat kan op twee niveaus, gelinkt aan de twee onderzoeksgroepen van de faculteit. 

Future Everyday wil een brug slaan tussen opkomende technologieën en het dagelijkse leven van mensen. Hoe vertaal je nieuwe technologieën naar zinvolle producten, systemen en diensten die naadloos aansluiten op het dagelijks leven - thuis, op het werk, onderweg, tijdens het sporten of uitgaan? Systemic Change richt zich op het ontwerpen van innovaties op het niveau van een gemeenschap, uiteindelijk gericht op het aanpakken van grootschalige kwesties zoals stedelijke gezondheid, mobiliteit en duurzaamheid.  

UNIEKE ONTWERPPROJECTEN

Je start met een ontwerpproject binnen de ‘squad’ structuur van de faculteit. Een squad is een groep waarin je met medestudenten, wetenschappelijke staf, experts uit het werkveld, bedrijven en organisaties samenwerkt aan een bepaald (maatschappelijk) thema of toepassingsdomein. Zo wordt onderwijs en onderzoek met elkaar geïntegreerd en is een nauwe relatie met de professionele werkomgeving. Geen kloof tussen theorie en praktijk! 

Om te zien welke thema's op dit moment centraal staan, bekijk deze overzichtspagina met alle squads. Vanuit de bestaande squad structuur, werk je na het eerste semester aan het vormgeven van je eigen afstudeerproject. 

intelligente systemen, producten en diensten

Als student ga je verder dan het traditionele productontwerpen: je leert producten en systemen ontwerpen die op intelligente wijze kunnen communiceren, die interactief en soms ook adaptief zijn. Dergelijke producten en systemen verbinden de fysieke en digitale wereld. Je ontwerpt toepassingen voor de nieuwste technologieën. 

Internationale en hechte community

In deze Engelstalige masteropleiding word je begeleidt door internationale staf en werk je samen met buitenlandse studenten. Dankzij contacten met bedrijven als Philips, Toyota en Adidas en onderwijsinstellingen tot ver buiten Europa, kunnen we optimaal inspelen op internationale ontwikkelingen. Naast internationaal, is de community bij Industrial Design hecht dankzij studievereniging Lucid en de samenwerking binnen squads en mastertracks, communities van afstudeerders een soortgelijke richting op willen.

De stad en regio Eindhoven

Eindhoven ligt in het technologisch hart van Nederland, ook wel Brainport genoemd. Brainport levert een substantiële bijdrage aan de nationale, industriële export en genereert bijna 40% van alle patenten die jaarlijks in Nederland worden geregistreerd. Een heleboel hightech bedrijven van wereldformaat - zoals Philips, DAF Trucks en ASML – zijn gevestigd in deze regio. De TU werkt samen met deze bedrijven die de studenten stageplaatsen en uiteindelijk baanmogelijkheden bieden. 

Daarnaast is Eindhoven een echte designstad, met behalve de faculteit Industrial Design, de Design Academy, de Dutch Design Week en een levendige creatieve industrie die volop ruimte biedt aan innovatieve startups. Voor excellente studenten biedt de TU-tentoonstelling Mind the Step tijdens Dutch Design Week een mooi podium om hun project met duizenden bezoekers te delen.