ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 Jaar - Fulltime
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Innovatie is essentieel voor de concurrentiepositie van bedrijven. Door gewilde nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, helpt innovatie nieuwe klanten te winnen en de loyaliteit van bestaande klanten te versterken. Startende ondernemers helpen op geheel nieuwe manieren tegemoet te komen aan de behoeften van de klant. Veel nieuwe producten en bedrijven falen echter of leveren niet de verwachte resultaten omdat de concurrentiële omgeving dynamisch en ongestructureerd is, wat verkeerde managementkeuzes vergroot.

De discipline voor innovatiemanagement bevat kwantitatieve en kwalitatieve theorieën, hulpmiddelen en technieken om bedrijven en ondernemers meer innovatief en meer succesvol te maken in hun innovatie-activiteiten. Belangrijke aspecten zijn onder meer:

  • Nieuwe product ontwikkeling
  • Strategische marketing
  • Verkoop en service na verkoop
  • Business intelligence
  • Open innovatie
  • Ondernemerschap

De Master Innovation Management leert je wetenschappelijke theorieën, hulpmiddelen en technieken in te zetten om innovaties te beheren en te verbeteren. Je leert hoe je de verzamelde kennis toepast in industriële omgevingen en ervaart wat het inhoudt zelf onderzoek uit te voeren. Je krijgt nieuwe inzichten en leert de opgedane kennis in veel projecten toe te passen. Dit vereist het combineren van multidisciplinaire theoretische kaders met kwantitatieve (mathematische / statistische) of kwalitatieve (interview / tekstgebaseerde) methodologieën.

Master Innovation Management

Ons theoriegedreven en multidisciplinair Master Innovation Management-programma biedt een projectgerichte focus op het innovatieproces van het bedrijf. Als onderdeel van de faculteit Industrial Engineering kijkt ons unieke programma naar de operationele processen van innovatie. Het benadrukt het vermogen om innovatieprocessen te analyseren en te (her-)ontwerpen voor maximale effectiviteit en efficiëntie.

Het MSc Innovation Management programma behelst van zeer interactieve lezingen, opdrachten en groepswerk, met onderwerpen die verband houden met state-of-the-art onderzoek van de professoren van de TU/e.

Succesvolle afronding van het programma betekent dat je afstudeert met de internationale Master of Science (MSc) en het Nederlandse diploma van 'ingenieur (ir.)'.

Speel video
Stef Marinus

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.