ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 Jaar - Fulltime
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Op zaterdag 16 december vindt er een online open dag plaats voor alle Bachelor- en Masteropleidingen aan de TU/e. Maak een MyStart-account aan en schrijf je direct in of klik hier ​​​​​​​voor meer informatie over het programma.

Innovatie is essentieel voor de concurrentiepositie van bedrijven. Door gewilde nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, helpt innovatie nieuwe klanten te winnen en de loyaliteit van bestaande klanten te versterken. Startende ondernemers helpen op geheel nieuwe manieren tegemoet te komen aan de behoeften van de klant. Veel nieuwe producten en bedrijven falen echter of leveren niet de verwachte resultaten omdat de concurrentiële omgeving dynamisch en ongestructureerd is, wat verkeerde managementkeuzes vergroot.

De discipline voor innovatiemanagement bevat kwantitatieve en kwalitatieve theorieën, hulpmiddelen en technieken om bedrijven en ondernemers meer innovatief en meer succesvol te maken in hun innovatie-activiteiten. Belangrijke aspecten zijn onder meer:

  • Nieuwe product ontwikkeling
  • Strategische marketing
  • Verkoop en service na verkoop
  • Business intelligence
  • Open innovatie
  • Ondernemerschap

De Master Innovation Management leert je wetenschappelijke theorieën, hulpmiddelen en technieken in te zetten om innovaties te beheren en te verbeteren. Je leert hoe je de verzamelde kennis toepast in industriële omgevingen en ervaart wat het inhoudt zelf onderzoek uit te voeren. Je krijgt nieuwe inzichten en leert de opgedane kennis in veel projecten toe te passen. Dit vereist het combineren van multidisciplinaire theoretische kaders met kwantitatieve (mathematische / statistische) of kwalitatieve (interview / tekstgebaseerde) methodologieën.

Chat met onze studenten

Master Innovation Management

Ons theoriegedreven en multidisciplinair Master Innovation Management-programma biedt een projectgerichte focus op het innovatieproces van het bedrijf. Als onderdeel van de faculteit Industrial Engineering kijkt ons unieke programma naar de operationele processen van innovatie. Het benadrukt het vermogen om innovatieprocessen te analyseren en te (her-)ontwerpen voor maximale effectiviteit en efficiëntie.

Het MSc Innovation Management programma behelst van zeer interactieve lezingen, opdrachten en groepswerk, met onderwerpen die verband houden met state-of-the-art onderzoek van de professoren van de TU/e.

Succesvolle afronding van het programma betekent dat je afstudeert met de internationale Master of Science (MSc) en het Nederlandse diploma van 'ingenieur (ir.)'.

Waarom naar de TU/e voor Innovation Management?

Daan en Iris vertellen je in deze video wat hun top 3 redenen zijn om de studie Innovation Management op de TU/e te volgen en nemen je ondertussen mee voor een kijkje op de campus.

Tracks Innovation Management

De opleiding bestaat vanaf september 2024 uit vijf tracks (plus een special/free track). Deze bestaan uit bij elkaar horende vakken. De masterscriptie gaat over een onderwerp dat gerelateerd is aan het gekozen track en is toegespitst op de individuele vakken en de interesse van de student. We bieden de volgende tracks aan:

De opleiding is altijd één Innovation Management (IM) MSc-opleiding. De tracks helpen je om vanaf het begin de meest relevante en passende vakken voor je masterprojecten te kiezen.Vanaf oktober bieden wij uitgebreidere informatie aan over deze tracks.  

Op 16 december 2023 vindt er een online open dag plaats. In februari 2024 volgt een on campus open dag. Maak een MyStart account aan en wij houden je op de hoogte van onze events en laten je direct weten wanneer de inschrijving geopend is. 

Speel video
Stef Marinus

Gerelateerde mastertracks

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.