Master Innovation Sciences

Studieopbouw

De masteropleiding Innovation Sciences duurt twee jaar, met elk jaar 60 ECTS-credits. Het eerste jaar bevat verplichte vakken, een specialisatie keuzevakken plus techniek en vrije keuzevakken. Het tweede jaar wordt gevuld met een internationaal semester en je afstudeerproject.

Kernvakken

In je eerste jaar moet je vijf kernvakken volgen voor elk 5 ECTS-credits. Deze vakken zijn:

  • Evolutionaire fundamenten
  • Onderzoeksmethode
  • Innovaties beheren
  • Moderne samenlevingen
  • Verantwoorde innovatie en duurzaamheid

Keuzevakken

Alle studenten moeten ook minstens 10 ECTS aan technische vakken volgen. Je kunt vakken kiezen uit alle faculteiten van de TU/e, maar ze moeten van een voldoende hoog niveau zijn - meestal op masterniveau. Een BSc level 3 vak kan ook in je programma worden opgenomen wanneer er een duidelijke behoefte is (bijvoorbeeld wanneer het essentiële voorkennis biedt die je mist). Deze keuzevakken worden meestal gevolgd in het K2, K3 en/of K4 van je eerste jaar, maar kunnen ook tijdens je internationale semester worden afgerond.

Track Global Sustainability

Specialisatie keuzevakken

Binnen de track global sustainability leer je hoe je innovatieprocessen kunt begrijpen en beïnvloeden om duurzame ontwikkeling regionaal, nationaal of wereldwijd te verbeteren. Afgestudeerden vinden doorgaans een baan bij (1) duurzame energiebedrijven, ingenieursbureaus, beleidsorganisaties, ontwikkelingsorganisaties en andere werkgevers die strategisch betrokken zijn bij de opbouw van een meer innovatieve en duurzame economie en samenleving, of (2) bij organisaties en bedrijven die zelf innovatiever en duurzamer willen worden.

Track Innovation Strategy and Policy

Specialisatie keuzevakken

Binnen de track Innovation Strategy and Policy leer je hoe je innovatieprocessen in de kenniseconomie kunt begrijpen, beheren en beïnvloeden. Afgestudeerden vinden een baan als beleidsmaker, consultant of als strategisch innovatiemanager in een groot bedrijf.

Speciale/ vrije track

Deze track is gereserveerd voor excellente studenten. Studenten die voor dit traject kiezen, moeten kunnen aantonen dat ze tot de top 10% horen met de gemiddelde bachelorcijfers.

Internationaal semester

De faculteit heeft een actief uitwisselingsprogramma met een aantal internationale universiteiten. Onder andere met universiteiten in Australië, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hong Kong, Italië, Noorwegen, Singapore, Spanje, het VK, de VS, Zuid-Afrika en Zweden.

Het eerste semester van je tweede jaar besteedt je aan een universiteit in het buitenland met sterke onderzoeks- en onderwijsprogramma's op het gebied van technologie en innovatie. Je volgt cursussen die aansluiten bij je studieprogramma in Eindhoven, ofwel verdiep je je kennis van de hier onderzochte onderwerpen of introduceert je nieuwe onderwerpen in Eindhoven.

Meer informatie over het curriculum?

Research Industrial Engineering and Innovation Sciences

Contact