ECTS punten
120 ECTS
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science

Een zeer brede discipline, werktuigbouwkunde, die gaat over het bedenken, ontwerpen, analyseren, maken en verbeteren van mechanische producten, processen en systemen. Van grote schaal helemaal tot op nanometerniveau. Dit is alleen mogelijk als je een goed inzicht hebt in de nieuwste technologische ontwikkelingen en het vermogen om je eigen werk in een sociale context te plaatsen.

Als dit je aanspreekt, dan is de Master Mechanical Engineering het juiste programma voor jou.

Master of Mechanical Engineering 

Wanneer je aan de master Mechanical Engineering begint, moet je onmiddellijk een van de specialisaties kiezen, die onze verschillende onderzoeksgebieden vertegenwoordigen.

  • Computationele en experimentele mechanica
  • Dynamical Systems Design
  • Thermo Fluids Engineering

Hoewel de specialisatie die je kiest, de belangrijkste focus van je masteropleiding zal zijn, is het programma ontworpen om ervoor te zorgen dat je je ook op andere gebieden kunt verdiepen en om je in staat te stellen je ontwikkeling op een brede basis voort te zetten.

Onder de Master Mechanical Engineering kun je ook een speciale track volgen over Manufacturing Systems Engineering. Dit is een gezamenlijk masterprogramma van Werktuigbouwkunde en Industrial Engineering & Innovation Sciences dat zich richt op de interface van machinetechnologie en industriële processen.

Meng Shihui

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.