ECTS punten
120 ECTS
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science

Het vak mechanical engineering, werktuigbouwkunde, is een van de oudste en breedste technische disciplines die we kennen, toegepast op hedendaagse technologieën. Werktuigbouwkunde gaat over het bedenken, ontwerpen, analyseren, maken en verbeteren van technologische oplossingen. Vaak zijn dit mechanische producten, zoals autonome voertuigen en mechanische metamaterialen. Daarnaast test en construeert een werktuigbouwkundige complete processen en systemen, van grote schaal tot kleiner dan nanometerniveau. Dit is alleen mogelijk met een goed inzicht in de nieuwste technologische ontwikkelingen en voldoende fundamentele kennis. Verder moet je als werktuigbouwkundige je eigen ontdekkingen in een maatschappelijke context kunnen plaatsen en ze samenbrengen met ideeën van toekomstige collega-ingenieurs uit andere vakgebieden.

Tijdens deze master zal je niet alleen maar college volgen en studeren voor een tentamen. Je wordt namelijk klaargestoomd voor de ‘real world’. Dit doe je voornamelijk door projecten die bij de verschillende vakken komen kijken en door een stage en afstudeeronderzoek.  Hierdoor leer je de theoretische achtergronden gelijk toe te passen op hedendaagse technische ontwikkelingen. Denk aan een operatierobots, het 3D-printen van de meest complexe en minuscule vormen met een grote range aan materialen en een nieuwe koolstofvrije en recycleerbare brandstof.

Als dit je aanspreekt, dan is de master Mechanical Engineering in Eindhoven het juiste programma voor jou.

Master Mechanical Engineering

De master Mechanical Engineering bestaat uit drie onderzoekdivisies, met elk zijn eigen onderzoeksgebieden. In het begin van de master maak je een keuze uit een van deze divisies. 

  • Dynamical Systems Design (DSD): verschillende componenten samen vormen een systeem, dat moet functioneren volgens de eisen en wensen van de gebruiker. Een goede controle op verschillende niveaus is daarom essentieel, evenals een juiste assemblage van de verschillende componenten. Binnen deze divisie zijn de volgende onderzoeksgroepen werkzaam:
  • Computational and Experimental Mechanics (CEM): de materialen waarvan constructies en apparaten zijn gemaakt moeten bestand zijn tegen mechanische en externe invloeden. Deze divisie houdt zich bezig met de analyse, verwerking en ontwikkeling van materialen in de breedste zin. Binnen deze divisie zijn de volgende onderzoeksgroepen werkzaam:
  • Thermo Fluids Engineering (TFE): stroming en transport van warmte en materie vormen de kern van het onderzoek in deze divisie, met energieconversie en -opslag als twee van de belangrijkste toepassingsgebieden. Binnen deze divisie zijn de volgende onderzoeksgroepen werkzaam:

De specialisatie die je kiest is een belangrijke focus van je masteropleiding. Tegelijkertijd is het programma zo ontworpen dat je je ook op andere gebieden kunt verdiepen. Als student Mechanical Engineering kun je daarom een deel van je programma zelf invullen.

Speel video
Meng Shihui

Chat met onze studenten

Gerelateerde mastertracks

Een track van de MSc Mechanical Engineering

Mastertrack Advanced Manufacturing across the Scales

Deze track doorgrondt fabricagetechnologieën op een fundamentele, experimentele en numerieke manier.

Een track van de MSc Mechanical Engineering

Mastertrack Computational Engineering

Tijdens deze track verwerf je de kennis en vaardigheden om computationele methodes, AI en wiskundige modellen te begrijpen en toe te passen…

Een track van de MSc Mechanical Engineering

Mastertrack Energy Conversion and Storage

Tijdens deze track doe je gespecialiseerde kennis op over energiesystemen en de onderliggende fundamentele principes.

Een track van de MSc Mechanical Engineering

Mastertrack Engineering Fluid Mechanics

Bij Engineering Fluid Mechanics verwerf je fundamenteel inzicht in vloeistofstromingen.

Een track van de MSc Mechanical Engineering

Mastertrack Engineering Solid Mechanics

Tijdens deze track leer je de stijfheid, vervormbaarheid, sterkte en levensduur van producten en constructies te voorspellen.

Een track van de MSc Mechanical Engineering

Mastertrack Materials for High Tech Systems Design

Tijdens deze track verwerf je fundamenteel inzicht in de eigenschappen van geavanceerde technische materialen en hun toepassing in complexe…

Een track van de MSc Mechanical Engineering

Mastertrack Mechatronic Systems Design

In deze track leer je multidisciplinaire systemen en apparaten te ontwerpen.

Een track van de MSc Mechanical Engineering

Mastertrack Robotics

Dit programma is jouw toegangspoort tot de wereld van de robotica.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.