Technologie in een klinische setting

ECTS punten
120 ECTS
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 jaar
Voertaal
Engels en Nederlands
Titel
Master of Science

De Master Medical Engineering leidt op tot medisch ingenieur. Moderne technologie is een onlosmakelijk onderdeel van de klinische praktijk. Artsen maken gebruik van geavanceerde apparatuur en technieken voor het diagnosticeren, behandelen en opereren van patiënten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld MRI-scanners of (regeneratieve) implantaten. Vaak ben je als medisch ingenieur een schakel tussen ziekenhuizen, academische onderzoekers en het bedrijfsleven. Binnen een team werk je, patiëntspecifiek, aan de ontwikkeling en implementatie van medische technieken in een klinische omgeving. Dat betekent dat je in ziekenhuizen kunt werken, maar ook in bedrijven of onderzoeksinstellingen.

Medical Engineering bij TU/E: iets voor jou?

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) biedt deze masteropleiding aan in samenwerking met de Universiteit Maastricht en het Maastricht University Medical Center+ (MUMC+). Je werkt tijdens deze master dus regelmatig in een ziekenhuis. Door het volgen van klinische modules in het MUMC+ leer je samen te werken en te communiceren met klinisch specialisten.

Je leert ingenieursvaardigheden, zoals het modelgestuurd oplossen van problemen en het opzetten, uitvoeren en evalueren van wetenschappelijke experimenten. Daarnaast leer je om patiëntendata te beoordelen en mee te denken over het juist inzetten van technologische oplossingen voor de patiënt.

Tijdens deze master leer je goed samen te werken in multidisciplinaire teams en je ontdekt hoe de gezondheidszorg in elkaar zit. Bovendien besteed je ook veel aandacht aan de menselijke kant van dit vak; zo verdiep je je in de maatschappelijke consequenties en de ethiek van je eigen handelen.

Speel video
Hein de Hoop

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

Gerelateerde mastertracks en -opleidingen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.