Master Science and Technology of Nuclear Fusion

Science and Technology of Nuclear Fusion

ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

De wereldwijde samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van kernfusie als een veilige, schone en onuitputtelijke energiebron culmineert nu in de bouw van de internationale thermonucleaire experimentele reactor (ITER). ITER, gevestigd in Zuid-Frankrijk, is ontworpen om een 10-voudige vermogensvermenigvuldiging te realiseren en te opereren op 500 MW-niveau.

Het ITER-project geeft de wetenschap en engineering van kernfusie een belangrijke impuls. Het zal dan ook een nieuwe generatie van hoog opgeleide ingenieurs en wetenschappers nodig hebben voor zijn werking. De Technische Universiteit Eindhoven heeft fusiewetenschap en -technologie geselecteerd als een van zijn spraakmakende kennisgebieden, door een speciale onderzoeksgroep op te richten en een volledig masterprogramma voor fusie op te zetten.

Master Science and Technology of Nuclear Fusion

De Master of Science and Technology of Nuclear Fusion is het voor de hand liggende pad voor diegenen die zich willen specialiseren in fusion. Het curriculum is echt interdisciplinair - een combinatie van elementen uit de toegepaste natuurkunde, werktuigbouwkunde en elektrotechniek - en legt de nadruk op de doelgerichte aard van fusieonderzoek. Het internationale karakter, werk in interdisciplinaire groepen en maatschappelijke aspecten van fusieonderzoek worden ook benadrukt in het programma.

image

Als je slim, ambitieus, begaan met duurzaamheid en geïnteresseerd bent in hightech en je bovendien houdt van een serieuze uitdaging, is deze studie de juiste keuze voor jou.

Je kunt er ook voor kiezen om deze masteropleiding te combineren met toegepaste natuurkunde, elektrotechniek of werktuigbouwkunde als een 'dubbele graad'. Dit vereist een half jaar tot een jaar extra studie.

Ivana Abramovic

I’M WORKING ON BRINGING NUCLEAR FUSION ENERGY TO CONSUMERS

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.