ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Nederlands
Titel
Master of Science

Bijna iedereen heeft er wel een verhaal over: die ene geweldige leraar aan de middelbare school, die als geen ander de liefde voor het vak kon overbrengen. De masteropleiding Science Education (SE) van de Eindhoven School of Education (ESoE) is jouw kans om zo’n leraar te worden. Het is een Nederlandstalige opleiding tot eerstegraadsleraar voor het Nederlandse voortgezet onderwijs in één van de vijf specialisaties: Informatica, Natuurkunde, Onderzoek & Ontwerpen (O&O, Technasium), Scheikunde en Wiskunde.  

De opleiding is een verbreding van de vakinhoud in de gekozen richting (informatica, natuurkunde, O&O, scheikunde of wiskunde). Naast de theoretische vakken worden vakdidactische en pedagogische kennis en vaardigheden opgedaan. Deze laatste twee ontwikkel je in de praktijk door stage te lopen als leraar op een middelbare school. 

Passie voor je vakgebied 
Leraar kun je worden als je graag en makkelijk je kennis over en je passie voor jouw vakgebied overbrengt op anderen. Je wordt er blij van als je jongeren kunt inspireren. Je bent toegankelijk en je communiceert makkelijk en helder. Deze persoonlijkheidskenmerken passen bij het vak van leraar voor het voortgezet onderwijs, maar misschien beschik jij wel over nog heel andere kwaliteiten, die van jou de perfecte leraar maken. 

De masteropleiding Science Education aan de TU/e is uniek in zijn soort. Het is de enige educatieve master, na een technische studie, die een leeratelier-variant kent. Hiermee kun je, met individuele studieprogramma’s en ruime instroommogelijkheden, je eigen leerdoelen opstellen en helemaal het eigen leren vormgeven.   

 
Deel jij graag jouw passie voor je vak met leerlingen en word je blij als anderen dankzij jou met deze passie aan de slag kunnen gaan? En maak je graag gebruik van de ruime instroommogelijkheden en de individuele studieprogramma’s die de TU/e biedt, dan is de master Science Education de juiste studie voor jou!

Speel video

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.