Een track van MSc Architecture, Building en Planning

Mastertrack Architectural Urban Design and Engineering

ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Het overgrote deel van ons leven brengen we door in een bedachte omgeving. Onze stedelijke omgeving is ontworpen en gebouwd door mensen. We maken er deel van uit en we zijn allemaal, op onze eigen manier, belanghebbende en gebruiker. Of je nu alleen bewoner bent, naar school gaat of werkt in een stedelijke omgeving. Of je bezighoudt met volkshuisvesting, energievoorziening, architectuur of stedenkundig ontwerp; allemaal zijn we ervaringsdeskundige en allemaal hebben we zo onze eigen drijfveren en visie. En we hebben allemaal onze eigen betrokkenheid bij onderwerpen die steeds meer zorg en aandacht nodig hebben zoals circulariteit, inclusiviteit, volkshuisvesting, energie, digitalisering, gezondheid en privacy. Elk van deze onderwerpen heeft zijn eigen specifieke ruimtelijke component. Samen maken ze architectuur en stedenbouw tot interessante, belangrijke en dynamische disciplines.

Over deze master

De Mastertrack Architectural Urban Design and Engineering (AUDE) bestaat uit twee hoofddisciplines: Architecture en Urbanism. Afhankelijk van de richting die je kiest, word je opgeleid tot architect of stedenbouwkundige. Het verschil in de twee zit hem voornamelijk in de schaal waarop je de gebouwde omgeving onderzoekt en ontwerpt. Terwijl architectuur zich grofweg bezighoudt met het niveau van het gebouw, het gebouw-ensemble en nog kleiner, begint de stedenbouw pas hier en zoomt verder uit. Binnen het schaalgebied leer je ruimtelijk te ontwerpen. Je baseert je hierbij op een brede en grondige analyse en uitgebreid vooronderzoek van de locatie en gebouwtypologie, van het programma, de referenties, historische precedenten, theorie en innovatieve ontwikkelingen. 

Heb jij een analytische blik en een creatieve, ontwerpende geest? Is het jouw droom om een concrete bijdrage te leveren aan de ruimtelijke omgeving en mee te denken over de ruimtelijke ontwerpuitdagingen van nu en later? En kun je helder en scherp argumenteren, goed communiceren en je ideeën en resultaten visualiseren? Dan is de Mastertrack Architectural Urban Design and Engineering misschien wel het juiste programma voor jou. Studenten die deze track volgen hebben veel contact met alle andere disciplines binnen en buiten de Built Environment, ze staan open voor andere inzichten en wisselen graag onderling kennis uit. Volop ingrediënten voor een dynamisch, interactief en vooral ook intensief traject, dat veel energie van zijn studenten vraagt, maar minstens zoveel oplevert.  

De Mastertrack Architectural Urban Design and Engineering kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid, veelzijdigheid, integraliteit en een prettige, betrokken sfeer. Je krijgt alle ruimte om je studie individueel, naar eigen wens vorm te geven en de lijnen tussen studenten en docenten zijn kort. Je kunt ook kiezen voor het op maat gesneden programma, dat recht geeft op toelating - als architect of stedenbouwer - tot het Architecten Register.

Daarnaast zijn er allerlei extra opties waarmee je je kunt onderscheiden, zoals de certificaat-programma’s Building Design & Technology, Construction Technology en Circular Design

Wil je wat extra uitdaging? Combineer dan je studie met een andere Mastertrack. Een veelvoorkomende combinatie is Architecture en Urbanism, maar je kunt Architectuur ook combineren met Structural Design and Engineering, Building Physics of Urban Systems & Real Estate. 

Speel video
Dennis Aalbersberg

Chat met onze studenten

Bepaal je eigen richting

Architectural Urban Design and Engineering is één van vier optionele trajecten in het masterprogramma Architecture, Building and Planning. Je hebt de flexibiliteit om je studie af te stemmen op je eigen interesses. Daarnaast biedt het AUDE-programma verschillende kwalificatiemogelijkheden. Je kunt in aanmerking komen om je te registreren als:

  • Architect
  • Stedenbouwkundige
  • Architect en stedenbouwkundige

Gerelateerde masteropleiding en -tracks

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.