Een track van de MSc Architecture, Building and Planning

Studieduur
2 jaar
Master of Science (MSc)

Een hoogwaardige bebouwde ruimte dient meer dan één specifieke gebruikersgroep, het dient de mens en het milieu. De bouwsector wordt uitgedaagd innovatieve antwoorden te bieden die markten en overheden kunnen helpen te komen tot een overtuigend model voor toekomstige ontwikkeling, zonder daarbij de schat aan kennis die het heeft vergaard te verkwanselen. Onze mastertrack Mastertrack Architectural Urban Design and Engineering (AUDE) gaat over het vinden van de juiste combinatie van economische, sociale, politieke en milieu-gerelateerde eisen.

Om dit te bereiken zijn onze onderwijs- en onderzoeksprogramma's die zijn samengebracht onder de titel Architectuur van de Levende Stad, steeds meer met elkaar geïntegreerd. We kijken hoe ontwerpen van verschillende schaalniveaus elkaar kunnen ondersteunen en informatie kunnen verschaffen, van het technologische product naar het architectonische object, tot uiteindelijk het stedelijk geheel. In deze opleiding ontwikkel je een diepgaande ontwerphouding ten aanzien van architectuur, in samenhang met de verschillende bouwkundige disciplines.

De track AUDE kent mogelijkheden waarmee je je kwalificeert voor toelating tot het architectenregister en/of het register voor stedenbouwkundigen (na de door het betreffende register gevraagde beroepservaringsperiode).

Bepaal je eigen richting

Architectural Urban Design and Engineering is één van vier optionele trajecten in het masterprogramma Architecture, Building and Planning. Je hebt de flexibiliteit om je studie af te stemmen op je eigen interesses. Daarnaast biedt het AUDE-programma verschillende kwalificatiemogelijkheden. U kunt in aanmerking komen om u te registreren als:

• Architect
  • Stedenbouwkundige
  • Architect en stedenbouwkundige

Core programs

In het masterprogramma Architectuur, Bouwkunde en Planologie bieden we vier tracks aan. De programma's zijn flexibel en je bent vrij om je eigen persoonlijke studieplan samen te stellen volgens jouw interesses, capaciteiten en ambities. Een docent is je mentor en klankbord voor het bespreken van je studieplan.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.