Een track van de Master Computer Science and Engineering

Mastertrack Data Science in Engineering

ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science

Technologische en maatschappelijke veranderingen hebben geleid tot een explosie van digitaal beschikbare gegevens. Het ten volle benutten van deze gegevens om de besluitvorming te verbeteren, de productiviteit te verhogen en ons begrip van wetenschappelijke vragen te verdiepen, is een van de grootste uitdagingen van dit moment. Data science is een opkomende discipline die deze uitdaging wil aanpakken. Het is een multidisciplinair domein, waar informatica en wiskunde een cruciale rol spelen, aangevuld met interactie tussen mens en technologie, bedrijfsmodellen en expertise en vaardigheden op het gebied van operations management.

Het Data Science in Engineering master programma is multidisciplinair en omvat verschillende kerncursussen en een grote keuzevrijheid in de vorm van keuzevakken. De vrijheid die je hebt om de inhoud van je programma te bepalen, stelt je in staat om je studie in elke richting te volgen: van een zwaar op theorie gebaseerd programma naar een meer praktijkgericht programma. Bovendien zou je je meer op computerwetenschap of wiskunde kunnen richten, of een gemengd profiel kunnen maken.

Mastertrack Data Science in Engineering

This joint master program of Mathematics and Computer Science can be studied as a special track in either the Master of Computer Science and Engineering or the Master of Industrial and Applied Mathematics. 

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact