Een track van de Master Mechanical Engineering en de Master Operations Management & Logistics

Mastertrack Manufacturing Systems Engineering

ECTS punten
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Master of Science

Digitalisering en automatisering zorgen voor snelle veranderingen in de industrie. De hele keten van producten, machines, fabrieken, magazijnen en klanten, of het 'Internet of things', is nu in staat om informatie te delen en uit te wisselen. Om dit netwerk van informatie optimaal te benutten voor een effectievere en efficiëntere productie, moet de ingenieur van de toekomstige productiesystemen kennis hebben van de hele keten: van de technologie in de machine tot aan het niveau van de toeleveringsketens.

Manufacturing Systems Engineering is een uniek programma in Nederland op het snijvlak van machinetechnologie en industriële processen. Het programma voorziet in de behoefte van de industrie aan breed opgeleide ingenieurs, die de technologie van machines en de complexe omgeving waarin zij opereren begrijpen.

SPECIAAL MASTERPROGRAMMA

Dit is een gezamenlijke masteropleiding van de faculteiten Mechanical Engineering and Industrial Engineering & Innovation Sciences die als speciaal vak in de masteropleiding Werktuigbouwkunde of de masteropleiding Operations Management & Logistics kan worden gevolgd. Na je afstuderen ontvang je de graad van Master of Science in Manufacturing Systems Engineering op het diploma van de masteropleiding Werktuigbouwkunde in het eerste geval en op het diploma van Operations Management en Logistiek in het laatste geval.

Martijn van de Ven

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!