Een track van MSc Biomedical Engineering en MSc Medical Engineering

Mastertrack Medical Imaging

ECTS punten
120 ECTS
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science

Medische beeldvorming speelt in toenemende mate een belangrijke rol in de geneeskunde en heeft significante invloed op de huidige en toekomstige Gezondheidszorg. Aangeboden samen met de Imaging Division van Universitair Medisch Centrum Utrecht, biedt de mastertrack Medical Imaging een excellent, multidisciplinair programma in beeldvorming en beeldanalyse.

De mastertrack combineert elementen uit natuurkunde, wiskunde, informatica, biomedische wetenschappen en biologie. Deze track biedt studenten de perfecte gelegenheid om gebruik te maken van de expertise en apparatuur beschikbaar gesteld door zowel het Center for Image Sciences in Utrecht en de faculteit Biomedische Technologie in Eindhoven. Studenten hebben toegang tot de state-of-the-art faciliteiten op beide universiteiten.

Medical Imaging programma

Het programma bevat een combinatie van vakken, (internationale) stages en diepgaande onderzoeksprojecten. Je kan je specialiseren in gebieden zoals beeldacquisitie, beeldanalyse, computer-gestuurde diagnose, en beeld-gestuurde behandeling. Het programma leidt je op tot multidisciplinaire onderzoeker die bijdraagt aan innovatie op het snijvlak tussen biomedische wetenschappen, technologie en klinische toepassing.

Speel video
Emiel Roefs

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

Gerelateerde mastertracks en -opleidingen

Admission and Enrollment

What program type do you want?

Where did you get your degree?

Which program are you interested in?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.