Een track van MSC Chemical Engineering

Mastertrack Molecular Systems and Materials Chemistry

ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science

Een belangrijke competentie binnen de chemie is het ontwerpen en maken van moleculen met hoge specificiteit. Technologen met een grondige kennis van moleculaire wetenschap spelen een prominente rol bij het ontwikkelen en verbeteren van chemische systemen, variërend van nieuwe katalysatoren tot biomedische materialen. Deze technologen werken aan de onontgonnen gebieden van de wetenschap , leren de regels die van toepassing zijn op chemische zelfassemblage en passen deze toe op nieuwe gebieden zoals organische zonnecellen en responsieve materialen.

In de Molecular Systems and Materials Chemistry track leer je om met de instrumenten van katalyse, anorganische, organische en fysische chemie bij te dragen aan een gezondere en duurzamere samenleving.

Als materiaalkundige werk je aan het  (door)ontwikkelen van nieuwe of bestaande materialen en processen. Dit omvat de synthese en karakterisering van polymere materialen, evenals de verwerking tot een eindproduct of apparaat. Binnen de track kun je ervoor kiezen om je te concentreren op polymeerchemie, polymeertechnologie of materialen en coatings.

Materiaalkunde en technologieonderzoek

Materialen zijn overal en beïnvloeden de hele wereld om ons heen. Binnen onze faculteit richten we ons materiaalwetenschappelijk en technologisch onderzoek op polymeren. Polymeren worden gebruikt in toepassingen die uiteenlopen van verpakkingsmateriaal, beschermende coatings, isolatiematerialen, kleding, meubels, bouwmaterialen tot biomedische toepassingen. Door materialen uit polymeren te ontwerpen, ontwerp je zaken voor ons dagelijks leven. Onderzoekers in dit cluster onderzoeken het ontwerp en de synthese van complexe moleculen, macro- en supramoleculaire assemblages en functionele materialen met een breed scala aan toepassingen op het gebied van energie, gezondheid en elektronica.


Op basis van onze brede onderzoeksexpertise, kun je binnen de track specialiseren in:

  • Bio-inspired and multiscale materials 
  • Bio-organic chemistry 
  • Functional organic materials and devices 
  • Macro-organic chemistry 
  • Materials and interface chemistry 
  • Molecular materials and nanosystems 
  • Physical chemistry 
  • Supramolecular chemistry

chemistry euromaster

De Master's track Molecular Systems and Materials Chemistry aan de Technische Universiteit Eindhoven heeft het Chemistry Euromaster-label toegekend gekregen van the European Chemistry Thematic Network (ECTN). Hieruit blijkt dat onze opleiding vergeleken kan worden met andere chemieopleidingen in Europa.

Speel video
Rucha Kakatkar

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

Tracks van de Master Chemical Engineering

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Vragen? Neem contact met ons op:

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.