Een track van MSc Biomedical Engineering

Mastertrack Regenerative Medicine and Technology

ECTS punten
120 ECTS
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science

Regeneratieve geneeskunde gaat over het vervangen, manipuleren of regenereren van menselijke cellen, weefsels of organen om de normale functie te herstellen of tot stand te brengen. Dit kan worden bereikt door de eigen reparatiemechanismen van het lichaam te stimuleren of, wanneer het lichaam zichzelf niet kan genezen, door nieuwe weefsels en organen in het laboratorium te implanteren. Dit snel opkomende, multidisciplinaire veld zal een significante impact hebben op de huidige en toekomstige gezondheidszorg.

Het specialistische masterprogramma Regenerative Medicine and Technology (RMT), ontwikkeld in samenwerking met de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht, heeft tot doel de volgende generatie wetenschappers en ingenieurs op te leiden. Het combineert de expertise van beide universiteiten en omvat cursussen over moleculaire celbiologie, biomaterialen, computermodellering, bioreactor-technologie en translationeel onderzoek.

Het programma bestaat uit een mix van vakken, een (internationaal) stage en een diepgaand onderzoeksproject. Studenten hebben toegang tot de modernste laboratoria aan beide universiteiten. Het programma leidt multidisciplinaire onderzoekers op om te innoveren op het snijvlak van biomedische wetenschap, technologie en klinische toepassingen.

Wil je de fundamentele uitdagingen van de regeneratieve geneeskunde onder de knie krijgen? Dan geeft u misschien de voorkeur aan onze gerelateerde track 'Regenerative Engineering and Materials', die zich meer bezighoudt met het ontwikkelen van oplossingen in het laboratorium.

Speel video
Amy Lucassen

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

Gerelateerde mastertracks en -opleidingen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.