Na je promotie aan de TU/e

Eenmaal gepromoveerd ligt de wereld aan je voeten. Het behalen van je PhD geeft je een uitstekende uitgangspositie voor een wetenschappelijke carrière. Of een baan in een hele andere sector. Afhankelijk van je ambitie en mogelijkheden kun je:

  • je wetenschappelijke carrière voortzetten, vaak op een andere universiteit (zie hieronder),
  • een onderneming te starten in de vorm van een startup,
  • werken in het bedrijfsleven of bij de overheid.

In de loop van je promotietraject word je op de TU/e gestimuleerd om na te denken over je vervolgcarrière. Dit kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan trainingen en events binnen het opleidingsprogramma PROOF. Ook met je hoogleraar of supervisor bespreek je welke ambities je hebt na je promotie. Je onderzoekt de mogelijkheden van een wetenschappelijke carrière of loopbaanperspectieven in andere sectoren.

Wetenschappelijke carrière

Na een PhD kiezen veel wetenschappers voor een postdoctorale periode, vaak in een ander land of aan een andere universiteit. Vaak voor meerdere jaren. Het is de kans om je onderzoeksvaardigheden te verbreden en te verdiepen, bij te dragen aan het onderzoeksveld en een staat van dienst op te bouwen. Ook de TU/e biedt (internationale) postdoctorale onderzoekers de mogelijkheid om hun onderzoekservaring te vergroten.

Na een postdoctorale periode kun je solliciteren naar een Development Track als Assistant Professor. De TU/e stimuleert getalenteerde wetenschappers om zich te ontwikkelen tot universitair docent (UD) en universitair hoofddocent (UHD). Zeer succesvolle UHD's kunnen uiteindelijk de stap zetten naar een hoogleraarspositie.