Studeren aan de TU/e iets voor jou?

Heb je interesse in techniek, maar weet je nog niet precies wat je wilt studeren? Gaat jouw hart sneller kloppen van technologische oplossingen die echt een verschil maken voor de wereld om ons heen? Bezoek dan een open dag van de Technische Universiteit Eindhoven en ontdek welke studie bij jou past!

Tip: Bekijk alvast een opleidingsvideo van de opleidingen die je interessant lijken. Hierin vertellen docenten en studenten je alles over het curriculum, projecten en meer.

Onze volgende open dag is op:

Programma online open dag
 • Zaterdag 16 December 2023

  Online

 • Zaterdag 3 februari 2024

  op de campus

Aanmelden

Inschrijven voor de online open dag is vanaf nu mogelijk! Maak een account aan via MyStart@TU/e account en ontdek welke studie bij jou past! 

Online Bachelor Open Dag - wat kun je verwachten?

Wij organiseren opnieuw een Online Bachelor Open Dag waar we onze bachelorprogramma's presenteren! Dit online event is vooral praktisch als je niet naar de campus kunt komen of niet in Nederland woont, maar wel meer wilt weten over de studie(s) van de TU/e.

Op zaterdag 16 december, tussen 09.00 en 16.00 uur kun je: 

 • Live presentaties bijwonen van de programma's waarin je geïnteresseerd bent
 • Stands van ieder studieprogramma bezoeken, maar ook stands  om kennis te maken met de universiteit, de campus en het studentenleven in Eindhoven.
 • Voor internationale studenten: neem deel aan een live presentatie over studeren aan de TU/e.
 • Ontmoet onze (internationale) studenten en hoor over hun ervaringen.
 • Start een virtuele campus tour om de omgeving te verkennen.
 • Krijg antwoord op al je vragen over onze universiteit of een specifieke opleiding in de live chat die gedurende het hele event beschikbaar is.
 • Bekijk video's, het curriculum en meer!

Vind hier het programma van de dag.

Bachelor Open Dag - op de campus - wat kun je verwachten?

Tijdens een Bachelor Open Dag maak je kennis met onze campus, de opleidingen én het studentenleven. Je kunt deze dag tussen 9.00u en 17:00u:

 • Presentaties van onze bacheloropleidingen bezoeken
 • De informatiemarkt bezoeken met stands van alle opleidingen, van verenigingen voor studenten, van de Honors Academy en innovation Space en meer
 • Presentaties bezoeken over studeren aan de TU/e, over innovation Space en over het studentenleven in Eindhoven
 • Het verschil ontdekken tussen studeren aan het hbo en de universiteit
 • Onze internationale studenten ontmoeten en hun ervaringen horen
 • Rondgeleid worden door de faculteit van de opleiding van jouw keuze
 • De hele campus ontdekken met de campustour

TU/e innovation Space

Wat hebben een camper op zonne-energie, een kunstmatig hart en een brandweerdrone gemeen? Ze zijn gemaakt door ingenieurs van de toekomst. Deze ingenieurs van de toekomst werken aan urgente maatschappelijke uitdagingen. Uit de industrie, de overheid en de samenleving. Deze maatschappelijke uitdagingen zijn complex en kunnen niet worden opgelost door een slimme technologische oplossing uit één vakgebied te kiezen. Hoe zorgen we bijvoorbeeld voor schone, betaalbare energie? Voldoende huisvesting? Voedsel voor iedereen? En hoe kunnen we gezond ouder worden nu de levensverwachting toeneemt? Deze uitdagingen vereisen creatieve oplossingen op basis van samenwerking en communicatie. Deze ingenieurs van de toekomst moeten dus in staat zijn hun ideeën te pitchen, met onzekerheid om te gaan en in interdisciplinaire teams te werken met een ondernemersmentaliteit. Aan de TU/e innovation Space stellen we studenten in staat de ingenieurs van de toekomst te worden, door middel van Challenge-Based Learning. Je leert door echte uitdagingen op te lossen in een interdisciplinair team. Bezoek onze open dag en maak kennis met TU/e innovation Space!

Eindhoven door de ogen van een internationale student

Wat als je ver weg woont en daardoor niet in de gelegenheid bent om onze universiteit of de Bachelor open dagen te bezoeken? Wij nodigden 5 internationale studenten uit voor een geweldige reis naar Eindhoven, zodat ze onze universiteit, onze studenten en onze stad konden leren kennen. Benieuwd hoe ze het vonden? Bekijk dan deze korte aftermovie.

 

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Stel je vragen via onderstaand contactformulier.