Studeren aan de TU/e iets voor jou?

Heb je interesse in techniek, maar weet je nog niet precies wat je wilt studeren? Gaat jouw hart sneller kloppen van technologische oplossingen die echt een verschil maken voor de wereld om ons heen? Bezoek dan een open dag van de Technische Universiteit Eindhoven en ontdek welke studie bij jou past!

Tip: Bekijk alvast een opleidingsvideo van de opleidingen die je interessant lijken. Hierin vertellen docenten en studenten je alles over het curriculum, projecten en meer.

Onze volgende open dag is op:

  • Zaterdag 7 oktober 2023

Aanmelden

Een paar weken voor het event plaatsvindt, gaat het aanmeldformulier open. Aanmelden kan via je MyStart@TU/e account. Heb je nog geen account? Maak er één aan en we informeren je per mail wanneer je je kunt aanmelden. De Open Dag is zichtbaar in je account vanaf het moment dat de aanmelding open staat.

Wat kun je verwachten?

Tijdens een Bachelor Open Dag maak je kennis met onze campus, de opleidingen én het studentenleven. Je kunt deze dag tussen 9.00u en 17:00u:

  • Presentaties van onze bacheloropleidingen bezoeken
  • De informatiemarkt bezoeken met stands van alle opleidingen, van verenigingen voor studenten, van de Honors Academy en innovation Space en meer
  • Presentaties bezoeken over studeren aan de TU/e, over innovation Space en over het studentenleven in Eindhoven
  • Het verschil ontdekken tussen studeren aan het hbo en de universiteit
  • Onze internationale studenten ontmoeten en hun ervaringen horen
  • Rondgeleid worden door de faculteit van de opleiding van jouw keuze
  • De hele campus ontdekken met de campustour

TU/e innovation Space

Wat hebben een camper op zonne-energie, een kunstmatig hart en een brandweerdrone gemeen? Ze zijn gemaakt door ingenieurs van de toekomst. Deze ingenieurs van de toekomst werken aan urgente maatschappelijke uitdagingen. Uit de industrie, de overheid en de samenleving. Deze maatschappelijke uitdagingen zijn complex en kunnen niet worden opgelost door een slimme technologische oplossing uit één vakgebied te kiezen. Hoe zorgen we bijvoorbeeld voor schone, betaalbare energie? Voldoende huisvesting? Voedsel voor iedereen? En hoe kunnen we gezond ouder worden nu de levensverwachting toeneemt? Deze uitdagingen vereisen creatieve oplossingen op basis van samenwerking en communicatie. Deze ingenieurs van de toekomst moeten dus in staat zijn hun ideeën te pitchen, met onzekerheid om te gaan en in interdisciplinaire teams te werken met een ondernemersmentaliteit. Aan de TU/e innovation Space stellen we studenten in staat de ingenieurs van de toekomst te worden, door middel van Challenge-Based Learning. Je leert door echte uitdagingen op te lossen in een interdisciplinair team. Bezoek onze open dag en maak kennis met TU/e innovation Space!

Eindhoven door de ogen van een internationale student

Wat als je ver weg woont en daardoor niet in de gelegenheid bent om onze universiteit of de Bachelor open dagen te bezoeken? Wij nodigden 5 internationale studenten uit voor een geweldige reis naar Eindhoven, zodat ze onze universiteit, onze studenten en onze stad konden leren kennen. Benieuwd hoe ze het vonden? Bekijk dan deze korte aftermovie.

 

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Stel je vragen via onderstaand contactformulier.