Innovation Challenge

Innovation challenge

  • Schrijf je in voor 7 juni 2023!

Voorspel hoe mensen in 2040 een technologie gebruiken 

Na de succesvolle voorgaande edities organiseren de opleidingen Psychology & Technology, Sustainable Innovation en Industrial Engineering wederom de Innovation Challenge voor vwo-scholieren! Honderden scholieren uit verschillende regio’s in het land hebben door middel van de Innovation Challenge al een bijzondere invulling gegeven aan hun profielwerkstuk.

De opdracht

Omdat het thema een bron van inspiratie blijft, dagen we -net als vorig jaar-  vwo'ers uit met de opdracht: Voorspel hoe mensen in 2040 een technologie gebruiken.

Leerlingen kunnen individueel meedoen of in groepjes tot vier personen. Ze worden inhoudelijk begeleid door enthousiaste studenten van de opleiding Psychology & Technology, Sustainable Innovation of Industrial Engineering. Zij worden op de achtergrond gecoacht door TU/e-docenten. Het eindresultaat is een presentatiepitch en verslag. Een deskundige jury beoordeelt het werk van de scholieren.

De winnaar ontvangt een prijs ter waarde van €500,-.   

De opdracht

Allereerst wordt er een onderwerp gekozen om aan de wedstrijd mee te doen. Dit moet een technologie zijn die in het jaar  2040 deel zou kunnen uitmaken van het dagelijks leven. De keuze voor een technologie is geheel vrij, zolang er maar een nieuwe, zelf bedachte, toepassing wordt bedacht. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan:

  • Klimaatmodellen
  • Ruimte mijnbouw
  • Drones in de transportsector
  • Golfenergie bij windparken
  • Robots in de thuiszorg
  • Generatief gebouw ontwerp

Ook andere onderwerpen zijn mogelijk.

Begeleiding

Voor alle deelnemers organiseren we een startbijeenkomst en een presentatietraining op de TU/e. De startbijeenkomst vindt plaats op 14 juni 2023. Medio oktober 2023 wordt er voor alle deelnemers een presentatie- en postertraining verzorgd als voorbereiding op de I-day.

Tijdens de Innovation Challenge word je begeleid door een student van de opleiding Psychology & Technology,  Sustainable Innovation of Industrial Engineering. Deze begeleiders hebben zelf soortgelijke projecten bij de opleiding afgerond en hebben dus voldoende ervaring om je inhoudelijk te ondersteunen. Je begeleider zal je aan het begin van het proces helpen om een planning te maken. Vervolgens werk je samen met je begeleider de opdracht door. Natuurlijk kun je altijd terecht bij je begeleider voor vragen over de opdracht of je werkstuk!

Profielwerkstuk

De Innovation Challenge is ook inzetbaar als profielwerkstuk! Wanneer je de Innovation Challenge wilt inzetten als profielwerkstuk, kun je dit aangeven tijdens de inschrijving. We zullen dan tijdens het project afspraken  maken over het verloop van de Innovation Challenge en de eisen omtrent het profielwerkstuk.

Innovation Day

De Innovation Challenge eindigt met de Innovation Day begin februari 2024. Je project wordt dan tentoongesteld op de Technische Universiteit Eindhoven. Een jury bestaande uit diverse deskundigen uit het bedrijfsleven, TU/e-docenten en TU/e-studenten beoordeelt tijdens deze dag alle ideeën. Bij de Innovation Challenge draait het niet alleen om de eer, er is ook nog een mooie prijs te winnen: voor de prijswinnaar ligt een reischeque ter waarde van 500 euro klaar!

Meld je aan!

Schrijf je uiterlijk 7 juni 2023 in om mee te doen. Het is mogelijk om mee te doen als groep, maar zorg wel dat iedere deelnemer zich apart aanmeldt.

Contact