Scheikundige Technologie

Pre-studeren

Wanneer

Je kunt pre-studeren in de periode september/oktober/november en februari/maart/april.

Voor wie

Pre-studeren is bedoeld voor goede tot zeer goede vwo-leerlingen uit 5-6 vwo die een extra uitdaging willen.

Wat houdt pre-studeren in

Als je als 5 of 6 vwo’er van wat extra uitdaging houdt, dan is het mogelijk college te volgen aan de TU/e. Je mag dan maximaal één keer per semester één vak komen volgen en hierin tentamen afleggen. Zo kun je het verschil met het onderwijs op de universiteit ten opzichte van het onderwijs op het vwo zelf ervaren. Belangrijk is dat je voldoende tijd en mogelijkheden hebt om onder schooltijd op de universiteit een paar uren per week college te volgen. Ook huiswerk maken hoort hier natuurlijk bij.

Certificaat

Als je het tentamen met goed gevolg aflegt krijg je een certificaat. Ga je na je vwo-eindexamen aan de TU/e studeren, dan krijg je bij een ongewijzigd opleidingsprogramma vrijstelling voor dit vak.

Vanuit de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry bieden we twee vakken aan.

Introduction to Chemistry and Chemical Technology

Dit vak vormt een inleiding in de chemie en de chemische technologie waarbij zowel de grondprincipes van de moleculaire wetenschappen worden geïntroduceerd als ook vanuit de chemische technologie grondstoffen, producten en processen aan bod komen. Het is daarom voor vwo-leerlingen een mooie kennismaking met de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry.

Organic Chemistry

Moleculair denken is de basis van het vak Organic Chemistry. Je leert hierin de basisprincipes van de organische chemie, zoals o.a. de manier waarop organische moleculen zijn opgebouwd, de naamgeving van deze moleculen en het herkennen van functionele groepen in deze moleculen. Je zult in deze colleges kennis maken met diverse technieken om de moleculaire structuur van organische verbindingen op te helderen. Daarnaast vormen chemische reacties een groot onderdeel van dit vak, waarbij je moet denken aan diverse reactietypes, de kinetiek hiervan en de manier waarop de functionele groepen in een molecuul deze kunnen beïnvloeden.

Aanmelding

Aanmelden kan via een email aan de studievoorlichters van de faculteit Scheikundige Technologie met daarin je naam, adres, telefoonnummer, naam en plaats van je school, en naam en e-mailadres van je scheikundedocent.

Meer informatie

Voor meer informatie over de onderzoeksdagen of antwoorden op vragen over de studie Chemical Engineering and Chemistry kun je contact opnemen met de studievoorlichter via onderstaand contactformulier of via telefoonnummer 040- 2475849.