Profielwerkstuk ondersteuning

Ben jij bezig met je profielwerkstuk? De Nederlandse universiteiten werken met elkaar samen om jou te voorzien van tips, video’s en inspiratie op één website. Deze website is een aanvulling op alle tips, uitleg en inspiratie die je op school krijgt. Kijk verder via www.profielwerkstuk.nl.

Geen individuele begeleiding

Helaas hebben we niet de capaciteit om leerlingen individueel te begeleiden. Het is dan ook een goed idee dat leerlingen een onderzoeksvraag bedenken waarmee ze zelfstandig thuis of op school aan de slag kunnen. Onderstaande activiteiten kunnen leerlingen inspireren of hierbij helpen.

Wat kunnen we leerlingen uit 5 of 6 vwo die bezig zijn met een profielwerkstuk over een technisch onderwerp wél bieden?

  •  Masterclasses  ter inspiratie, net als de jaarlijkse Innovation Challenge.
  •  Literatuuronderzoek in onze bibliotheek in het Metaforumgebouw op de TU/e Campus. Het is een fijne plek om te lezen en te werken, en de catalogus  is van te voren thuis online  te bekijken.  
  • Leerlingen kunnen boeken mee naar huis nemen door een leenformulier in te vullen, het te laten ondertekenen door de docent en het in te leveren bij de bibliotheek. De leentermijn van de boeken is vier weken, met de mogelijkheid tot vier weken verlenging. Boeken lenen is gratis.