Werken

Van buschauffeur tot nachtportier

Je kunt natuurlijk aan de lopende band gaan staan, maar Eindhoven biedt studenten genoeg mogelijkheden om op meer inspirerende wijze wat geld bij te verdienen. Klassiek is het baantje van de nachtportier: wat lezen aan een balie voor loon. Er zijn ook studenten die als chauffeur zakenlui vervoeren in een vette auto. Onderstaande links komen van pas bij het zoeken naar een bijbaan.

Studentassistentschap TU/e

Bijverdienen binnen de eigen TU/e-faculteit, dat kan als je je aanmeldt als studentassistent. Sommige onderzoeks- groepen huren bijvoorbeeld studenten in voor praktische klusjes op de onderzoeksvloer. Het loon variëert met het aantal reeds behaalde studiepunten. Vraag ernaar binnen je faculteit.

Studentenvoorlichtingsteam TU/e

Enthousiast over je studie? Dat enthousiasme is geld waard. Want als lid van het voorlichtingsteam van de TU/e kun je voor  € 10,- per uur naar scholen en studiebeurzen gaan om scholieren warm te maken voor je studie. Daarnaast sta je op de open dagen en ontvang je middelbare scholieren op de universiteit. Meer informatie kun je krijgen bij het Communicatie Expertise Centrum van de TU/e.

Stichting Techniek Promotie

Vind je het leuk om op te treden en ben je handig met kinderen? Dan is een bijbaantje bij de Stichting Techniekpromotie misschien iets voor jou. De stichting laat kinderen van de basisschool en het voortgezet onderwijs op speelse wijze kennismaken met techniek.

EuFlex

EuFlex is onderdeel van de TU/e. Studenten kunnen bij EuFlex terecht voor (studiegerelateerde) bijbanen bij verschillende opdrachtgevers binnen het netwerk van de universiteit. Vanuit het TU/e CareerCenter biedt EuFlex masterstudenten ondersteuning bij hun oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het CareerCenter werkt intensief samen met ruim 80 aangesloten partners, variërend van multinationals tot MKB.
EuFlex is o.a. gevestigd in het Matrix-gebouw op het TU/e Science Park.

UniPartners

In het Twinning Center op de TU/e-campus tracht Unipartners de link te leggen tussen bedrijven en studenten die wat willen bijverdienen als consultant. Unipartners richt zich op studenten vanaf hun 3e jaar die ervaring willen opdoen in de praktijk. Met een loon vanaf 12,50 euro als Junior Consultant kun je hier goed bijverdienen

Integrand

Integrand is een organisatie in het Hoofdgebouw van de TU/e, die studenten helpt bij het zoeken van een bedrijfsstage. Bovendien geven ze tips bij het schrijven van motivatiebrieven en cv's, en kunnen ze je helpen bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek.  

Buschauffeur

Lekker snorren van bushok tot bushok in een wagen van twaalf meter lang en tussendoor een stempeltje zetten. Als dat je wat lijkt, kun je bij Allroad een opleiding volgen tot buschauffeur, of via Recruit a Student. Je moet wel minstens 21 jaar zijn en al een gewoon rijbewijs bezitten. Elke week geef je aan welke avond- en weekenduren je tijd hebt.