Exchange students

Hoe schrijf ik me in

Studenten die zich willen inschrijven voor een uitwisselingsprogramma aan de TU/e, kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij de Erasmus- en ECTS-coördinator van de afdeling waar zij willen studeren. Dit geldt ook voor free movers.

Wat heb je nodig voor je inschrijving:

• Een Inschrijfformulier TU/e inclusief bijlage I om huisvesting aan te vragen en bijlage II voor EER-studenten
  • Voldoende beheersing van de Engelse taal [zie toelatingseisen hieronder]
  • Een afschrift van de resultaten aan de thuisuniversiteit waarin alle tot nu toe aan de thuisuniversiteit gevolgde studieonderdelen worden beschreven
  • Een kopie van je paspoort
  • Een ingevulde studieovereenkomst
  • Een ingevulde Erasmus+ studieovereenkomst (alleen voor Erasmus+ exchange studenten) of een ingevulde TU/e studieovereenkomst.

Engelse taalvaardigheidseisen voor niet-EER-uitwisselingsstudenten

Niet-EER-studenten moeten aantonen dat ze voldoende kennis van de Engelse taal hebben. Dit is nodig voor de inschrijving aan de TU/e en voor de aanvraag van een visum en/of verblijfsvergunning.
De volgende Engelstalige testresultaten worden door de TU/e geaccepteerd:

• TOEFL (Test of English as a Foreign Language)
    Totale bandscore van minstens 90 EN een minimumscore van 21 voor elke sectie. De TU/e accepteert alleen de TOEFL internettest. Studenten kunnen hun TOEFL-resultaten rechtstreeks naar de TU/e laten sturen met behulp van de TU/e code 8615. Vul ook afdelingscode 99 in: 'elke afdeling die niet in de lijst is opgenomen', anders worden de resultaten niet naar de juiste afdeling van de TU/e gestuurd.
  • IELTS (academische versie) met een totaalscore van minimaal 6,5 en minimaal 6,0 voor elke sectie.
  • University of Cambridge bewijs dat je geslaagd bent voor de C2-vaardigheid (formeel bekend als Certificate of Proficiency in English CPE, met een totaalscore van 180 met een minimum van 169 in elke sectie), of het C1 Advanced Certificate (formeel bekend als Certificate in Advanced English CAE) met een totaalscore van 176 met een minimum van 169 in elke sectie.

Let op:
Het is verplicht om de totaalscores en de sectiescores in te vullen in het online aanvraagformulier als u een IELTS- of TOEFL-testresultaat indient.
Er worden geen andere taaltoetsen geaccepteerd dan de bovengenoemde toetsen.

Het kan tot 6 weken na het afleggen van de taaltest duren voordat het testcentrum de resultaten heeft afgegeven. Houd hier rekening mee bij het plannen van de Engelse test.

Als je een IELTS- of TOEFL-test hebt afgelegd, maar nog geen officieel testscore rapport hebt ontvangen, kun je de resultaten van het internet uploaden en opsturen, inclusief je gebruikersnaam en wachtwoord van het TOEFL-account (bij voorkeur getypt en niet geschreven) of het TRF-nummer van je IELTS-test. De TU/e zal dan je resultaten verifiëren op de IELTS of TOEFL website. Houd er rekening mee dat we je Engelse testresultaten moeten kunnen verifiëren voor de uiteindelijke deadline van de aanvraag.
Omdat het enige tijd kan duren voordat je de testresultaten ontvangt, raden wij je aan om je een aantal maanden voor de test in te schrijven voordat je met de aanvraag begint. De taaltestresultaten mogen niet ouder zijn dan 2 jaar.

Vrijstellingen van de Engelse taaltests

• Studenten die minstens hun volledige Bachelordiploma of de laatste 3 jaar van hun middelbare school in de volgende landen hebben gevolgd, zijn vrijgesteld van de verplichting om één van de bovengenoemde taaltesten in te dienen: Australië, Canada, Ierland, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
  • Als je de nationaliteit van een van de volgende landen hebt: Australië, Canada, Ierland, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
  • Er zijn geen andere vrijstellingen mogelijk dan de hierboven vermelde.

Inschrijfformulier

Het inschrijfformulier moet door jou en de ECTS-coördinator van je thuisinstelling worden ondertekend. Uitwisselingsprogramma's vinden gewoonlijk plaats in het kader van een bilaterale overeenkomst. Studenten die zich inschrijven als free movers en die door de afdeling worden geaccepteerd, betalen collegegeld aan de TU/e voor de periode dat zij aan de TU/e studeren.

Uiterste inschrijfdata

Tenzij de afdeling anders bepaalt, is de inschrijftermijn voor inschrijvingen voor het eerste semester (start begin september) 1 mei en voor inschrijvingen voor het tweede semester (start januari/februari) 1 oktober. De betrokken afdeling zal je op de hoogte brengen van hun toelatingsbeslissing.

Na afronding van je buitenlandse studieperiode aan de TU/e ontvang je van je afdeling van de TU/e een afschrift van de gevolgde studieonderdelen, het aantal studiepunten en de cijfers.