voor internationals

Huisvesting

Het regelen van woonruimte is je eigen verantwoordelijkheid. Ieder jaar beginnen duizenden studenten tegelijkertijd aan hun zoektocht naar een kamer. Net als in de meeste andere steden in Nederland is er ook in Eindhoven een tekort aan betaalbare (studenten)woonruimte. We raden je daarom aan om echt op tijd te starten met zoeken. Start in april met zoeken als je in september met je studie begint. 

Huisvesting voor internationale bachelor en master studenten

Ook voor internationale bachelor- en masterstudenten geldt dat het regelen van woonruimte je eigen verantwoordelijkheid is. Onderschat niet hoe lastig het is om geschikte woonruimte in Eindhoven te vinden. Start in april met zoeken als je in september met je studie begint. Om je op weg te helpen, vind je op deze pagina een aantal tips.

Via onze huisvestingsservice werken we samen met een aantal huisvesters en bieden we een zeer beperkt aantal kamers voor internationale studenten aan via een loterij. Na de deadline van  het insturen van het bevestigingsformulier dat je van ons in mei ontvangt, ontvang je via onze International Office automatisch een mail in juni. Je kunt dan aangeven of je wil deelnemen aan de loterij. Daarna word je op de hoogte gehouden over de verdere procedure en voortgang van de loterij. Je kunt alleen aan de loterij deelnemen als je het bevestigingsformulier hebt teruggestuurd en de garantiebetaling (alleen voor non-EEA-studenten) op tijd hebt betaald.

HUISVESTING VOOR EXCHANGE STUDENTEN

Kom je voor korte tijd als exchangestudent naar Eindhoven? Dan kun je via Mobility Online een aanvraag voor huisvesting indienen. Houd er rekening mee dat er slechts een zeer beperkt aantal woonplekken beschikbaar is. Als het niet lukt om huisvesting te regelen, ontvang je bericht van de faculteit die jouw aanvraag behandelt. 

We adviseren je om ook zelf op tijd op zoek te gaan naar tijdelijke woonruimte. Met de tips onderaan deze pagina helpen we je alvast op weg. 

Huisvesting voor EngD en PhD

Voor PhD en EngD-studenten is er via Vestide en Plaza Resident Services een zeer beperkt aantal woonruimtes beschikbaar. We raden je daarom aan om ook zelf op zoek te gaan naar woonruimte.

Kort verblijf en huisvesting voor medewerkers

Woonruimte voor expats wordt in Eindhoven voornamelijk aangeboden via de websites van commerciële bureaus. Er worden woonruimtes aangeboden die variëren van studentenkamers tot luxe huizen. De woonruimte kan volledige gemeubileerd en gestoffeerd zijn, half gemeubileerd of ongemeubileerd. Bij interesse kun je contact opnemen met het bureau.

VOORKOM OPLICHTING

Als je zelf op zoek gaat naar woonruimte, pas dan op voor oplichters. Als een aanbod te mooi om waar lijkt te zijn, dan is dat meestal ook zo. Maak geen geld over naar niet-Nederlandse bankrekeningen, want dat is vaak een teken dat er iets niet klopt. Bekijk onze huurchecklist voor nog meer tips.

Huurtoeslag

De Nederlandse regering biedt inwoners met een laag inkomen en hoge huurkosten de mogelijkheid voor huurtoeslag. Als je in aanmerking wil komen, moet je contact opnemen met de Belastingdienst. Alleen inwoners met een laag inkomen, die in onafhankelijke woonruimte wonen met een eigen voordeur en eigen voorzieningen zoals keuken, douche en toilet, komen in aanmerking voor huurtoeslag.

huurteam

Huur je een woonruimte in Eindhoven en ervaar je problemen met je woning, verhuurder of huurprijs, dan kun je contact opnemen met het Huurteam voor een passend advies op je vraag.

Tips

Vragen?

Heb je vragen over huisvesting, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.