Master Kick-Off 2019

Programma

Master Kick-off 27 t/m 29 augustus 2019

Het programma van de Master Kick-off is leerzaam en uitdagend en zorgt ervoor dat je goed voorbereid kunt beginnen aan je masteropleiding.

Programma

De week beslaat 3 volledige dagen, waar elke dag een eigen thema heeft: Department Day, Company Day en de Challenge Day.

27 augustus, Department Day

Op de Department Day ligt de focus vooral op het leren kennen van de faculteit inclusief onderwijs, State-of-the Art research en de faciliteiten waarvan jij gebruik zult maken als master student . In de ochtend ontvangen nieuwe studenten belangrijke praktische  informatie van de faculteit. Aangezien bestaande TU/e studenten al bekend zijn met veel van deze informatie, wordt voor hen een professional event georganiseerd, waar de carrière centraal staat. Let op, jou persoonlijke programma wordt bepaald door je faculteit en ontvang je van tevoren in een mail! Tijdens de lunch zal iedereen weer bij elkaar komen, waarna in de middag de faculteit je een verdiepend en uitdagend programma voorschotelt. Daarna wordt er een breed scala aan workshops op inschrijving georganiseerd en wordt de dag afgesloten met een gezellige borrel bij jouw studievereniging.

28 augustus, Company Day

De Company Day staat in het teken van je carrière en er zal tijdens deze dag een breed spectrum aan  bedrijven bezocht worden bij de High Tech Campus, ASML en Brainport Industries. Voor elke mastertrack wordt een speciaal programma samengesteld met bedrijven die relevant zijn voor jou studie! Door middel van de workshops en lectures kom je gemakkelijk in contact met deze bedrijven en vindt je misschien wel je toekomstige werkgever.

Het avondeten zal in Forum (Metaforum) zijn en er zal een avondprogramma worden georganiseerd door de cultuur verenigingen. Hierna zal er een Silent Disco in the Hubble zijn die tot in de late uurtjes door zal gaan!

29 augustus, Challenge Day

De derde dag staat in het teken van uitdaging. Op de Challenge Day pak jij in een multidisciplinair team een actueel en uitdagend probleem aan. Uiteraard doen jullie dit niet alleen, onderzoekers van de TU/e, afgevaardigden vanuit het bedrijfsleven en de studententeams zullen jullie hierbij assisteren. Ook zit er een beloning aan: in de avond zullen de beste teams hun idee pitchen voor de Grand Jury, waarna de winnaars de prijzen in ontvangst mogen nemen.

Tussendoor is er een sportevenement bij het SSC, waar je kennis kunt maken met de sportverenigingen in Eindhoven. In de avond is er een tour langs de kroegen op Stratumseind en wordt de week afgesloten met een afterparty in de Effenaar!

Het programma is hieronder te downloaden.

Vragen over de Master Kick-Off?

Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier!