Studiebeurzen en studietoelagen

Studenten uit het hoger onderwijs

Studiebeurs  
Er zijn zeer weinig studiebeurzen beschikbaar voor internationale studenten die een bachelorstudie willen volgen. De studietoelagevinder biedt wellicht enkele mogelijkheden. Een andere zoekmachine voor studiebeurzen is de website van de Europese Commissie www.scholarshipportal.eu

Studiebeurzen  
Studenten uit landen van de Europese Economische Ruimte (EEA) komen mogelijk in aanmerking voor een beurs of lening van de Nederlandse overheid. Kijk op de website van DUO of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

Afgestudeerde studenten

Studiebeurzen
 
Er zijn verschillende studiebeurzen beschikbaar voor studenten die een masterstudie willen volgen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sommige studiebeurzen zijn beschikbaar voor alle programma’s (zoals het Amandus H. Lundqvist scholarschip) terwijl andere specifiek gericht zijn op een programma (het NXP scholarship on Millimeter Wave Wireless Technology bijvoorbeeld). Een vereiste voor de meeste studiebeurzen is dat je bent toegelaten voor een masterstudie voordat u de studiebeurs kunt aanvragen. Het is daarom belangrijk dat je de deadlines van de studiebeurzen in de gaten houdt en je tijdig en ruim van tevoren aanmeldt voor de masterstudie van je keus bij TU/e om de deadline van de studiebeurs te halen. 

Studietoelagen
 
Studenten uit landen van de Europese Economische Ruimte (EEA) komen mogelijk in aanmerking voor een toelage of lening van de Nederlandse overheid. Kijk op de website van DUO of je in aanmerking komt voor studiefinanciering.

N.b.

Zorg ervoor wanneer je een studiebeurs aanvraagt, dat je de studiebeursverlener het volledige en correcte collegegeld van de TU/e doorgeeft!  
Indien uw studiebeurs niet het volledige collegegeld dekt, moet je het verschil betalen om bij TU/e te worden ingeschreven. 

Verscheidene andere internationale organisaties kunnen financiële ondersteuning bieden voor studie in het buitenland. UNESCOUNDPUnidode WereldbankOECDde Asian Development Bank en/of de Europese Unie hebben mogelijk een kantoor in jouw land of kunnen anders worden gecontacteerd via hun hoofdkantoor.

Overzicht studiebeurzen en toelagen