IAEA Marie Skłodowska-Curie Fellowship Programme

IAEA Marie Sklodowska-Curie Fellowship-programma (MSCFP)

*Indien je de Fusion master gaat volgen en als je een vrouw bent dan kun je een aanvraag doen voor deze beurs.

Het IAEA Marie Sklodowska-Curie Fellowship-programma (MSCFP), dat in 2020 werd gelanceerd door de directeur-generaal van de IAEA in een poging om het aantal vrouwen op nucleaire gebied te verhogen en een inclusief personeelsbestand van mannen en vrouwen te ondersteunen die bijdragen aan en stimuleren van wereldwijde wetenschappelijke en technologische innovatie. Het programma heeft tot doel jonge vrouwen te inspireren en aan te moedigen een carrière in nucleair gerelateerde gebieden na te streven, door zeer gemotiveerde vrouwelijke studenten beurzen te bieden voor masterprogramma's en de mogelijkheid om een stage te lopen die wordt gefaciliteerd door de IAEA.

Beurzen worden jaarlijks toegekend aan 100+ vrouwelijke studenten, onder voorbehoud van beschikbaarheid van fondsen. Bij de selectie van studenten wordt naast de toelatingseisen en andere criteria rekening gehouden met geografische diversiteit en diversiteit in het vakgebied. De geselecteerde studenten krijgen maximaal € 20.000 voor collegegeld en tot € 20.000 voor kosten van levensonderhoud tijdens hun masteropleiding. Na afronding van hun studie krijgen studenten ook de kans om maximaal 12 maanden stage te lopen bij de IAEA, haar partnerorganisaties en de industrie. Daarnaast krijgen studenten de mogelijkheid om verschillende educatieve, professionele en netwerkevenementen bij te wonen en eraan deel te nemen. Sinds de lancering in 2020 heeft MSCFP 1042 aanmeldingen ontvangen, waarbij 210 studenten van 93 nationaliteiten zijn geselecteerd die in 53 landen over de hele wereld studeren.

Het is de bedoeling dat het programma elk jaar groeit om ervoor te zorgen dat meer vrouwen de kans krijgen om hoger onderwijs te volgen op nucleair gebied.

De volgende sollicitatieoproep is gepland voor medio juli 2022 en sluit begin oktober 2022. Ga voor meer informatie over het programma en de deelnamevereisten naar de link:
IAEA Marie Sklodowska-Curie Fellowship Programme | IAEA and Information for applicants | IAEA.

Houd er rekening mee dat de IAEA de komende maanden een webinar zal houden om diepgaande informatie over de MSCFP te geven en eventuele vragen van verschillende belanghebbenden te beantwoorden.
Maak kennis met de Marie Sklodowska-Curie Fellowship Program-studenten | IAEA : Meet the Marie Sklodowska-Curie Fellowship Programme students | IAEA
Bekijk het Marie Curie Fellowsjip-programma: Watch Marie Curie Fellowship Programme