Toelating met Nederlands diploma

Heb je het vwo afgerond met het profiel N+T dan ben je direct toelaatbaar tot alle bacheloropleidingen van de TU/e.

In de toekomst zal het profiel N&T in ieder geval altijd toelating bieden tot iedere TU/e-bacheloropleiding. Mocht je voor het profiel N&G kiezen en tegelijkertijd de optie willen openhouden dat je na het vwo met een studie aan de TU/e kunt starten, dan is het nodig om in dit profiel te kiezen voor wiskunde B en het profiel aan te vullen met natuurkunde. Ook dan weet je zeker dat je tot iedere TU/e-bacheloropleiding toegelaten kunt worden.

De TU/e adviseert je verder om, ongeacht je profielkeuze, één van de vakken wiskunde D en Natuur, Leven & Technologie (of beiden) te kiezen als profielkeuzevak, keuze-examenvak of in de vrije ruimte van je profiel. Deze vakken zijn niet verplicht voor instroom in één van de TU/e-opleidingen, maar deze vakken zullen wel degelijk een zinvolle bijdrage leveren aan je voorbereiding op een technisch-wetenschappelijke studie.

Heb je een ander profiel en wil je weten of je toelaatbaar bent tot een van onze bacheloropleidingen? Check dan in het schema met toelatingseisen of je aan de eisen voldoet.

Diploma 'oude stijl', hbo-propedeuse en andere mogelijkheden

Als je plannen hebt om aan de TU/e te gaan studeren en je hebt geen diploma vwo "nieuwe stijl", kijk dan hieronder bij de mogelijkheden of neem dan contact op met het Onderwijs en Studenten Service Centrum.