Selectie bij bacheloropleidingen

Waarom introduceert de TU/e selectie?

De TU/e gelooft in onderwijs met veel contact tussen docenten en studenten. Er is een grens aan het aantal studenten dat we goed onderwijs kunnen geven.

De TU/e is de afgelopen jaren zo hard gegroeid dat de grens van de groei nu is bereikt. In 2018-2019 hebben we een maximum aantal studenten dat we toelaten bij de opleidingen Biomedische Technologie/Medische Wetenschappen en Technologie, Computer Science & Engineering, Industrial Design en Industrial Engineering.

We passen daarom een selectieprocedure toe om te bepalen wie wel en wie niet worden toegelaten. De selectie is gebaseerd op de ingenieurs waar de maatschappij en het bedrijfsleven om vragen.

Let op!
Een plaats accepteren betekent niet dat je ook ‘toelaatbaar’ bent. Kijk hiervoor bij de toelatingseisen van de opleiding van je keuze.

Selectiecriteria per opleiding

Er zijn twee criteria. Het eerste bij alle opleidingen is het gemiddelde 5 vwo-cijfer (of een daarmee vergelijkbaar cijfer). Het tweede criterium is per opleiding anders ingevuld maar mag in elk geval niet bestaan uit nog meer schoolcijfers. Kijk bij de opleiding van je keuze. Uiterlijk 1 oktober is het tweede criterium per opleiding definitief ingevuld.

Selectieprocedure 2019-2020

Net als in collegejaar 2018-2019 bereiden we ook voor collegejaar 2019-2020 voor een aantal bacheloropleidingen selectie voor. Iedereen die zich voor één van deze opleidingen aanmeldt, doet mee aan een selectieproces. Als je in september 2019 wilt gaan studeren, dan moet je je voor een opleiding met selectie aanmelden voor 15 januari. Je leest binnenkort op deze pagina welke bacheloropleidingen in 2019-2020 een selectieprocedure hebben.