Selectie bij bacheloropleidingen

Waarom introduceert de TU/e selectie?

De TU/e gelooft in onderwijs met veel contact tussen docenten en studenten. Er is een grens aan het aantal studenten dat we goed onderwijs kunnen geven.

De TU/e is de afgelopen jaren zo hard gegroeid dat de grens van de groei nu is bereikt. In 2018-2019 hebben we een maximum aantal studenten dat we toelaten bij de opleidingen Biomedische Technologie/Medische Wetenschappen en Technologie, Computer Science & Engineering, Industrial Design en Industrial Engineering.

We passen daarom een selectieprocedure toe om te bepalen wie wel en wie niet worden toegelaten. De selectie is gebaseerd op de ingenieurs waar de maatschappij en het bedrijfsleven om vragen.

Hoe ziet de selectieprocedure er uit?

Heb je interesse in een opleiding met numerus fixus en wil je mee gaan doen aan de selectie? Houd dan de volgende procedure en data goed in de gaten!

Let op!
Een plaats accepteren betekent niet dat je ook ‘toelaatbaar’ bent. Kijk hiervoor bij de toelatingseisen van de opleiding van je keuze.

Selectiecriteria per opleiding

Er zijn twee criteria. Het eerste bij alle opleidingen is het gemiddelde 5 vwo-cijfer (of een daarmee vergelijkbaar cijfer). Het tweede criterium is per opleiding anders ingevuld maar mag in elk geval niet bestaan uit nog meer schoolcijfers. Kijk bij de opleiding van je keuze. Uiterlijk 1 oktober is het tweede criterium per opleiding definitief ingevuld.

Deadline aanmelden

De deadline voor aanmelden voor een opleiding met selectie is op 15 januari verlopen. Je kunt je dus voor komend studiejaar niet meer aanmelden. Je kunt je nog wel aanmelden voor een opleiding zonder selectie. De aanmelding daarvoor is uiterlijk 1 mei 2018.