(Inter)nationale samenwerking

We bundelen onze krachten graag met andere universiteiten en partners, in zowel binnen- als buitenland. Hiermee versterken we onze internationale concurrentie-positie en reputatie en bieden we je een meer internationaal studie- en werkklimaat.

3TU
De Technische Universiteit Eindhoven, de Technische Universiteit Delft  en de Universiteit Twente hebben zich verenigd in de 3TU.Federatie. Deze federatie zorgt er onder andere voor dat je als student eenvoudig kunt doorstromen van bachelor- naar masteropleidingen van de drie universiteiten. Daarnaast zijn de universiteiten gezamenlijk een aantal landelijke masteropleidingen aan het opzetten.

De TU/e en de Universiteit Maastricht
De TU/e onderhoudt hechte banden met de Universiteit Maastricht . Zo worden de opleidingen van de Faculteit Biomedische Technologie samen met de Universiteit Maastricht en het academisch ziekenhuis Maastricht verzorgd. De technische vakken worden gegeven door docenten van de TU/e. De biologische en de geneeskundige kennis komt van Maastricht.

De TU/e en de Radboud Universiteit Nijmegen
De TU/e werkt met de de Radboud Universiteit Nijmegen samen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Aan beide universiteiten zijn er binnen de scheikunde- en natuurkundeopleidingen vakken te volgen op het gebied van nano-engineering.

De TU/e, de Universiteit Utrecht en het UMC
De TU/e werkt samen met de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. We investeren in gezamenlijk onderzoek, realiseren over en weer deeltijdaanstellingen van hoogleraren en bieden al onze studenten toegang tot het onderwijs van de drie instellingen. De focus in de samenwerking ligt op duurzame energie, medische beeldverwerking, stamcellen en regeneratieve geneeskunde.

Europese netwerken
De TU/e is lid van een aantal Europese netwerken van vooraanstaande technische universiteiten, waaronder CLUSTER, Santander Group. Stage lopen of het volgen van een aantal vakken aan een buitenlandse universiteit kan daardoor vrij eenvoudig worden georganiseerd. Natuurlijk is het ook mogelijk om aan een andere universiteit dan hierboven beschreven staat te gaan studeren. Dit betekent wel dat je het contact zelf tot stand moet brengen.

Samenwerking Europese universiteiten
We hebben ook een aantal internationale samenwerkingsverbanden, zoals in België met de Katholieke Universiteit Leuven, in Oostenrijk met de Johannes Keppler Universität in Linz en in Denemarken met de Technical University of Denmark. Daarnaast zijn er onder meer in het kader van het Erasmusprogramma overeenkomsten gesloten met vele andere Europese universiteiten.

Samenwerking internationale universiteiten
Buiten Europa werken we samen met de National University of Singapore, in China met de North Eastern University in Shenyang, met de Zhejiang University in Hangzou en met de Jiao Tong University en Fudan University in Shanghai. Ook zijn er samenwerkingsverbanden in India met de International Institutes of Information Technology in Bangalore en Hyderabad en met de Manipal Academy of Higher Education. Verder zijn er goede contacten in Amerika met het Georgia Institute of Technology in Atlanta en in Australië met de RMIT University Melbourne. Kortom: de TU/e biedt je een interessant netwerk op het gebied van onderwijs en onderzoek. Daar kun je zeker je voordeel mee doen.