Vwo-werkweek

De vwo-werkweek biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de opleiding Scheikundige Technologie, de Technische Universiteit Eindhoven en het studentenleven.

Praktisch onderzoek doen

Tijdens de werkweek is het de bedoeling dat de leerlingen een praktisch onderzoek verrichten. Ze maken hierbij gebruik van geavanceerde apparatuur op één van de onderzoeksafdelingen van de faculteit Scheikundige Technologie. Ze doen dit in groepjes van ongeveer zes vwo-leerlingen, onder deskundige begeleiding van een ouderejaars student.

Studentenleven proeven

Vooral tijdens de avonduren is er tijd om een beetje van het studentenleven te proeven. Er wordt dan van alles georganiseerd, zoals een sportavond, filmavond, een barbecue, etcetera.

Aan het einde van de week volgt er een gezamenlijke afsluiting door middel van posterpresentaties. Hierin kunnen leerlingen dus nog een ander deel van hun vaardigheden kwijt, dan alleen het praktijkgedeelte in het laboratorium.

Op tijd inschrijven

In het voorjaar ontvangen alle middelbare scholen in Nederland een uitnodiging en de inschrijvingsgegevens voor de vwo-werkweek. De leerlingen moeten zich altijd via hun scheikundedocent inschrijven. Wees er wel op tijd bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. Het is een unieke kans voor  gemotiveerde leerlingen om vier dagen lang rond te kijken en actief bezig te zijn op de faculteit Scheikundige Technologie op de TU/e!

Voor wie: vwo-6 (augustus), NT profiel & NG profiel met Wiskunde B en Natuurkunde.
Wanneer: tweede helft augustus.
Opleiding: Scheikundige Technologie.
Tijdsduur: vier hele dagen van maandag tot en met donderdag (ook de avonden).