Bèta Black Belt

Uitdagend vakinhoudelijk nascholingstraject voor docenten

Kwantummechanica in de klas: een eenvoudige conceptuele intro

Dit jaar willen we starten met een didactische variant van de reguliere Bèta Blackbelt bijeenkomsten die zich vooral op vakinhoud gericht hebben.

De eerste BBB-didactiek gaat over een mogelijke didactische aanpak voor kwantummechanica en wordt verzorgd door Rita van Peteghem.

Zij zal o.a. aandacht besteden aan de integratie van kwantummechanica met het bestaande (klassieke) curriculum, gebruik van de wetenschappelijke methode en aan het wijzigen van de manier van denken (paradigmaverandering) in de kwantummechanica. De gepresenteerde (en jarenlang uitgeteste) manier van werken biedt leerlingen een eenvoudige conceptuele introductie. De professionaliteit van de leraar bestaat in het uitzuiveren van de essentie en in het op een glasheldere manier overbrengen van essentiële concepten en verbanden!

Rita van Peteghem verzorgde op Fysica 2015 tijdens de onderwijssessie een korte lezing over dit onderwerp. Zij is verantwoordelijk voor de nascholingen fysica in het Centrum Nascholing Onderwijs van de Universiteit Antwerpen en geeft nog steeds enkele uren les in het secundair onderwijs.

Data: dinsdag 3 en woensdag 11 november 2015 van 16:30 tot 21:00. Kosten: €130,- inclusief uitrijkaart en maaltijd. Aanmelding is mogelijk door een mail te sturen naar p.j.neuraij@tue.nl