Digitaal proefstuderen

Zit je in 5- of 6-vwo, maak dan eens kennis met studeren aan de TU/e. Dat kan via digitaal proefstuderen, vanuit de pc thuis of op school.

Via digitaal proefstuderen kun je als vwo-leerling inhoudelijk kennismaken met studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Je krijgt een indruk van het onderwijs binnen een bepaalde faculteit. Digitaal proefstuderen doe je vanachter je pc, thuis of op school.

Met digitaal proefstuderen kun je volledig zelfstandig aan de slag. Iedere deelnemende faculteit heeft een module die je in vier weken kunt doorlopen. Iedere week bestaat uit een deel leerstof en een of meerdere opdrachten. De opdrachten lever je digitaal in en je krijgt feedback. Na afloop ontvang je voor het hele traject een beoordeling. Als deze voldoende is, ontvang je van de TU/e een certificaat, bij een onvoldoende ontvang je een bewijs van deelname. Het certificaat kun je gebruiken als bewijs voor je decaan dat je 20 studielasturen hebt besteed aan een goede oriëntatie op je vervolgstudie.

Momenteel worden modules aangeboden die horen bij Bouwkunde, Sustainable Innovation en Technische Natuurkunde. In de toekomst volgen meerdere modules.

De digitale modules worden aangeboden van oktober tot en met juni.

Meer informatie
Voor wie5-vwo en 6-vwo
Welke opleidingenBouwkunde, Sustainable Innovation en Technische Natuurkunde.
Aanmelden?Stuur een mailtje naar puc@tue.nl met daarin je naam, school, klas, profiel en motivatie voor een module.