TU/e Bachelor College

Jouw toekomst start bij de TU/e in het Bachelor College, waarin de universiteit haar bacheloropleidingen bundelt. Als student van dit Bachelor College krijg je veel ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interessegebieden en ambities. Kies je ervoor om de diepte in te duiken of verken je juist de breedte door diverse vakgebieden te combineren? In al je keuzes word je bijgestaan door coaches en docenten.

Bekijk de video´s van Erwin, Mirjam, Emile en Yvonne, Martijn, Hanne,Rob en Stéphanie, om meer te weten te komen over de dromen van TU/e’ers. De TU/e gelooft in mensen met dromen, want elke innovatie begint ermee. Stel je eigen studie samen en maak jouw droom waar.

Bacheloropleiding

Je start met een driejarige bacheloropleiding. Je volgt een aantal verplichte vakken, zoals wiskunde en natuurwetenschappen, en je leert technisch ontwerpen. Ook krijg je niet-technologische vakken zoals psychologie, want ingenieurs houden zich met meer bezig dan alleen techniek. In het Bachelor College ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt in het bedrijfsleven en leer je technologische kennis te vertalen naar maatschappelijk relevante toepassingen.

Major

De bacheloropleiding bestaat voor een groot deel uit je major. Met de major kies je het vakgebied waarin je later als ingenieur wilt gaan werken. Het vormt de basis van je opleiding. De TU/e biedt je op dit moment 15 majors.

Keuzeruimte

Naast je major heb je vrije keuzeruimte waarmee je accenten in je opleiding gaat aanbrengen. Je kunt ervoor kiezen om je kennis te verbreden door vakken uit een ander vakgebied te volgen of je kunt je juist verdiepen in je eigen vakgebied. Door zelf je opleiding vorm te geven, bepaal jij aan welke maatschappelijke uitdagingen je wilt bijdragen.  Als afgestudeerde TU/e’er heb je een sterk analytisch vermogen, je bent innovatief, probleemoplossend en je kunt samenwerken met mensen uit de hele wereld.

USE

USE staat voor het User, Society en Enterprise perspectief. Het zijn vakkenpakketten die laten zien dat technologie altijd functioneert in een bredere context. Ingenieurs ontwikkelen technologie voor gebruikers, om bij te dragen aan de oplossingen voor maatschappelijke problemen en om economische kansen te creëren voor bedrijven. Bij het gebruik van robots in de medische zorg moet bijvoorbeeld ook de vraag beantwoord worden of patiënten de robots accepteren.  En of zo het toekomstige tekort aan verplegend personeel kan worden voorkomen.  En zijn er ook bedrijven in Nederland die deze robots kunnen ontwikkelen?

Coaching

Ervaren coaches van de TU/e staan je van het begin tot het einde van je studie terzijde met persoonlijk advies. Dat begint al bij je inschrijving waar je samen met jouw coach kijkt welke major het beste bij je past en hoe je jouw keuzeruimte het beste kunt invullen. Zo stel je zelf je opleiding samen, die aansluit op jouw interessegebieden en ambities. En mocht je er in het eerste jaar achterkomen dat een andere major beter past, dan kun je samen met je coach kijken hoe je binnen dit jaar van major kunt veranderen.