Industrial Engineering

(voorheen Technische Bedrijfskunde)

Industrial Engineering is een opleiding waarbij je een bedrijfsproces bekijkt vanuit de invalshoeken mens, techniek en organisatie. Je ontwikkelt een gedegen theoretische basis en besteedt veel aandacht aan de praktische toepassingen ervan.

Bij de prestaties van alle bedrijfsprocessen speelt een hele reeks factoren een rol. Belangrijk is natuurlijk de gebruikte techniek, of het nu gaat om machines, transportmiddelen, operatiekamers of computers. Ook de manier waarop mensen worden beoordeeld en met elkaar omgaan is van invloed. En de stijl van plannen en besturen: hoe worden capaciteit en middelen ingezet? Pas als je al deze aspecten kunt beoordelen, weet je waar je het beste aan kunt sleutelen om de prestatie te verbeteren.

Kortom: Industrial Engineering is een veelzijdige opleiding waarbij je gevoel en belangstelling voor techniek nodig hebt. Het is een combinatie tussen techniek, mens en organisatie. Met een goede theoretische basis en veel aandacht voor de praktische toepassingen, vanaf het eerste jaar.

Major Industrial Engineering

De TU/e bundelt haar bacheloronderwijs in het TU/e Bachelor College. Als student van het Bachelor College krijg je de ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interessegebieden en ambities. De bacheloropleiding bestaat voor een groot deel uit je major. Met de major kies jehet vakgebied waarin je later als ingenieur wilt gaan werken. Het vormt de basis van je opleiding. Op deze website lees je meer over de inhoud van de major Industrial Engineering. Op deze manier kom je te weten of deze major iets voor jou is.

NVAO accreditatie

 

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.