Logistiek(e processen) vind ik een heel interessant vakgebied, hierbinnen heb ik ook mijn profielwerkstuk gemaakt.

Heleen Bax, student

Er is een mentor, die je in het begin wegwijs maakt op de TU/e en waar je met al je vragen terecht kunt.

Ik ben heel breed geïnteresseerd, maar toch wel gericht op de techniek. De bèta-vakken op de middelbare school spraken mij heel erg aan. Logistiek(e processen) vind ik een heel interessant vakgebied, hierbinnen heb ik ook mijn profielwerkstuk gemaakt. In Eindhoven is de opleiding meer gericht op logistiek dan in Enschede en Groningen, vandaar dat ik voor Eindhoven heb gekozen.

Tot nu toe bevalt de studie heel goed. Ik heb het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt en dat is wel een fijn gevoel. Er zitten natuurlijk vakken bij die je meer liggen dan anderen, maar ik heb nog geen een vak gehad dat ik echt verschrikkelijk vond. Wat me met name aanspreekt zijn de logistieke en wiskundige vakken. Het eerste blok moest ik wel even wennen dat het werktempo een stuk hoger ligt dan dat ik gewend was. Meteen de tweede week hadden we al een tussentoets over de eerste 100 pagina’s van een boek.  

Met veel vakken hebben we groepswerk. Het is leuk om ideeën van anderen te horen, maar soms is het ook wel lastig afspreken met onze drukke agenda’s. Er is een mentor, die je in het begin wegwijs maakt op de TU/e en waar je met al je vragen terecht kunt. Ook hebben we een docentcoach die veel weet over de keuzevakken. Dat zijn je eerste aanspreekpunten, naast je medestudenten.  

Naast mijn studie roei ik bij roeivereniging Thêta en hockey ik. Daarnaast ben ik lid bij het damesdispuut l’Attaque Attique. We borrelen elke dinsdagavond en doen daarnaast nog allemaal leuke dingen samen. Ook ben ik actief bij studievereniging Industria. Bij Industria heb ik de ouderdagcommissie gedaan. We hebben met vijf eerstejaars studenten een dag georganiseerd voor de ouders van eerstejaars studenten, zodat ze konden zien wat hun kind nou zoal doet op de TU/e.