Wil je processen verbeteren of een bedrijf uit het dal halen, waarbij creativiteit te pas kan komen?

Rebecca van der Ven, student

Een van de keuzevakken die ik dit jaar heb gevolgd is het vak Transport & Distribution.

Industrial Engineering is de opleiding die het beste past bij mijn interesses. Op de middelbare school heb ik een N&T-profiel gevolgd met het keuzevak M&O. M&O vond ik erg interessant, maar ik wilde ook iets met die technische vakken doen. Ik ben nieuwsgierig naar hoe het bedrijfsleven in elkaar steekt, hoe je nu de beste kan zijn en dus kan uitblinken. Hoe pakt men problemen aan en wat is de beste oplossing?  

Ik kan met een grote lach op mijn gezicht terugkijken op dit eerste jaar. Dit jaar heb ik hele goede vrienden leren kennen en doe ik een studie die ik oprecht interessant vindt. Ik volg vakken waarvan ik enthousiast kan worden en waarbij ik kennis op doe die ik in het dagelijkse leven terug zie. Een van de keuzevakken die ik dit jaar heb gevolgd is het vak Transport & Distribution. Transport & Distribution gaat over transport. Welke vervoersmiddelen zijn er beschikbaar om een product van a naar b te krijgen? En wat is de beste oplossing wat betreft het kostenplaatje? Zelf vind ik dit vak zeer interessant, omdat transport overal om je heen is en we eigenlijk niet zonder kunnen. Hoe komen we anders aan de kleren die we nu aan hebben?  

Naast mijn studie ben ik actief bij studievereniging Industria. Hierbij heb ik in Belgiëreis commissie gezeten en zit ik momenteel in de Introkamp commissie. Ik hoop actief te blijven bij Industria, aangezien je door commissiewerk veel ervaring op doet en het een goede stap is voor later. Je leert hoe je in een team moet werken, maar je leert ook nieuwe mensen kennen. Daarnaast ga ik komend jaar aan de slag als studentenvoorlichter en vertel ik studiekiezers meer over deze opleiding tijdens bijvoorbeeld meeloopdagen. 

Één van de dingen die ik leuk vind aan Eindhoven is dat je vrij bent om te doen wat je wilt. Je hoeft niet perse bij een studentenvereniging om erbij te horen en het leuk te hebben.  

Mijn tip voor nieuwe studenten: zet op een rijtje wat jij interessant vindt en waar jij later mee bezig wilt zijn. Het is ook belangrijk om te weten wie je zelf bent. Wil je processen verbeteren of een bedrijf uit het dal halen, waarbij creativiteit te pas kan komen? Dan moet je vooral Industrial Engineering gaan studeren.