Industrial Engineering heeft zowel de wiskundige, technische vakken als de sociale vakken, zoals psychologie.

Zoscha Droog, student

Mijn tip voor studiekiezers: bezoek meeloopdagen.

Ik vind wiskunde leuk, maar ik wil ook sociaal bezig zijn met mensen in mijn werk later. Industrial Engineering heeft zowel de wiskundige, technische vakken als de sociale vakken, zoals psychologie. Omdat deze studie in Eindhoven het beste staat aangeschreven ben ik hier gaan studeren.  Daarnaast was ik geïnteresseerd in het Bachelor College. Ik vind het fijn dat ik mijn studie precies naar mijn interesses kan indelen, bijna alles is mogelijk. Wat me aanspreekt aan de stad Eindhoven is de kleinschaligheid.

Gelijk aan het begin van het eerste jaar kreeg ik een studentmentor. Bij deze studentmentor kan ik terecht met al mijn vragen over studeren, maar ook voor praktische zaken. Daarnaast heeft iedere student een docentcoach. De docentcoach begeleidt mij bij het invullen van mijn keuzeruimte: welke vakken passen bij mij? Naast de studentmentor en docentcoach is er een studieadviseur. Bij haar kun je terecht voor vragen/problemen met betrekking tot jouw studievoortgang.  

Ik ben actief lid bij studievereniging Industria: ik zit in de P-raad en de feestcommissie. Bij de P-raad houd ik me bezig met de evaluatie van het onderwijs. Bij de feestcommissie organiseer ik diverse feestjes voor studenten. 

Mijn tip voor studiekiezers: bezoek meeloopdagen. Je krijgt dan een goed beeld hoe de studie eruit ziet op een ‘normale’ dag. Durf vragen te stellen, niet alleen over de studie, maar ook alles eromheen.