Toelatingseisen

Voor de bacheloropleiding Industrial Engineering gelden onderstaande toelatingseisen:

Vwo-diploma vanaf 2010:
Wiskunde B in het examenpakket.

Vwo-diploma vóór 2010:
Wiskunde B1 en Natuurkunde 1 in het examenpakket.

Lees meer over onder andere toelatingseisen en inschrijving.

Selectie voor instroom 2019-2020

Om goed onderwijs te kunnen blijven garanderen, stelt Industrial Engineering voor instromers in september 2019 een bovengrens aan het aantal studenten dat begint aan deze opleiding. Als je per september 2019 wilt starten met Industrial Engineering, houd er dan rekening mee dat 15 januari 2019 de aanmelddeadline is voor aanmelding in Studielink.

Houd deze website in de gaten voor meer informatie over de selectieprocedure. Deze informatie is uiterlijk 1 oktober 2018 bekend.

Selectie voor instroom 2018-2019

Om goed onderwijs te kunnen blijven garanderen, stelt Industrial Engineering in september 2018 een bovengrens aan het aantal studenten dat begint aan deze opleiding.

Aanmelden voor een opleiding met selectie in 2018-2019 is niet meer mogelijk.

Deze informatie over selectie is van toepassing op alle vooraanmelders die willen starten met de opleiding Industrial Engineering in september 2018 en een Nederlands diploma hebben.

Selectiedag

De selectiedag van Industrial Engineering vindt plaats op 24 februari 2018. Deelname aan deze dag is verplicht voor iedereen die wil instromen bij Industrial Engineering in september 2018. Er zijn geen uitzonderingen mogelijk. Tijdens de selectiedag volg je het programma samen met andere vooraanmelders voor de opleiding.  

Zo’n 3 weken voorafgaand aan de selectiedag ontvang je per mail huiswerk en een online vragenlijst. Bestudeer dit huiswerk goed, want dit heb je nodig voor het maken van de individuele casus. Vul verder de online vragenlijst tijdig in, want dit is een van de criteria van onze selectie. 

Belangrijk: houd je SPAM-mailbox ook in de gaten! Gebruik bovendien altijd het e-mailadres dat je ook bij je registratie in Studielink hebt gebruikt. Je zult nog diverse mails ontvangen over de selectie. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je deze mails leest en tijdig actie hierop onderneemt.

Criteria selectie

De selectie bestaat uit onderstaande criteria. Voldoe jij niet aan één of meerdere van deze criteria, dan worden jouw resultaten helaas niet meegenomen in de ranking. In dit geval word je dus bij voorbaat al niet toegelaten tot de opleiding. 

De ranking voor Industrial Engineering wordt bepaald aan de hand van onderstaande criteria: 

  • Jouw deelname aan alle activiteiten van de selectiedag:

-     Tijdig invullen van de online vragenlijst over capaciteiten en motivatie (deadline 23 februari 2018)
-     Deelname aan het college Wiskunde op 24 februari 2018
-     Deelname aan de individuele casus Industrial Engineering op 24 februari 2018 
-     Deelname aan de groepsopdracht op 24 februari 2018

  • Jouw gemiddelde vwo-5 cijfers (50%)
  • Jouw score op de individuele casus Industrial Engineering (50%)

Bij een gelijke ranking op basis van de selectiecriteria is het gemiddelde vwo-5 cijfer doorslaggevend voor jouw plaats op de ranking. 

Procedure selectie

  • Registratie in Studielink voor 15 januari 2018
  • Vervolgens ontvang je een uitnodiging voor deelname aan de selectiedag op 24 februari 2018 en word je gevraagd vooraf een prestatie- en motivatievragenlijst in te vullen. Ook krijg je huiswerk toegestuurd ter voorbereiding op de casus die je tijdens de selectiedag gaat maken. Bestudeer dit huiswerk goed zodat je optimaal voorbereid bent voor het maken van deze individuele casus op het gebied van Industrial Engineering.
  • Op de selectiedag neem je verplicht deel aan:

-     Het college Wiskunde
-     De individuele casus Industrial Engineering 
-     De groepsopdracht n.a.v. de casus

  • Op 15 april 2018 ontvang je je rangnummer in Studielink

Na de selectie

Wanneer je een rangnummer tussen 1 en 250 ontvangt, krijg je direct een plaats aangeboden voor het BSc programma Industrial Engineering (via Studielink).

Je dient deze plaats vervolgens binnen twee weken te bevestigen door je registratie in Studielink te voltooien. Anders gaat je plaats naar de kandidaat met het volgende rangnummer. Dit betekent dat in de daarop volgende weken kandidaten met hogere rangnummers alsnog een plaats aangeboden kunnen krijgen, dus zorg ervoor dat je Studielink en je e-mail goed in de gaten houdt.

Overzicht van alle deadlines
Uiterlijk 15 januari 2018Registratie in Studielink 
Uiterlijk 23 februari 2018Invullen online vragenlijst 
24 februari 2018

Selectiedag Industrial Engineering:

  • Deelname college Wiskunde
  • Deelname aan de individuele casus Industrial Engineering
  • Deelname aan de groepsopdracht
15 april 2018Je ontvangt jouw rangnummer in Studielink 

Wil je meer weten? Kijk dan op de centrale pagina met uitleg over de selectieprocedure