Waarom Eindhoven?

De Technische Universiteit Eindhoven is een kleinschalige universiteit waar je hoogwaardig onderwijs krijgt. De TU/e-campus ligt vlakbij het NS-station van Eindhoven.

Typisch Industrial Engineering in Eindhoven
Ruim veertig jaar ervaring en uitstekende docenten hebben geleid tot een kwalitatief hoogstaand programma. We onderscheiden ons door de pragmatische insteek: we analyseren processen niet op abstract niveau, maar gaan uit van de operationele processen van de werkvloer en van de praktijk van alledag. Dat zie je direct in de gebruikte case-opdrachten, de excursies via de studievereniging en natuurlijk in de (groeps-)opdrachten die je in de praktijk uitvoert.

In de praktijk
In het tweede en derde jaar maak je een complete analyse van een echt integraal probleem bij een bestaand bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van aanbevelingen voor de opzet van een centraal informatiesysteem voor het beheer van verschillende (bouw)projecten. Of je kunt denken aan het analyseren van het productie- en leveringsproces van een bedrijf waarbij je aanbevelingen doet voor verbetering van het gehele logistieke proces. Daarnaast spreekt de kleinschaligheid van de opleiding en de degelijke begeleiding door docenten en studentmentoren veel studenten aan. Niet voor niets kwam onze bachelor in 2010 wederom als beste van de Industrial Engineering opleidingen naar voren in de Elsevier.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de studie is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding, bijvoorbeeld door de studieadviseur, student- en docentmentoren. Hier kun je terecht met al je vragen. Het is een veelzijdige opleiding waarin je veel werkt aan praktijkgerichte projecten. Daarnaast kun je je via een minor specialiseren of verbreden, afhankelijk van je interesse. Ook geeft dit extra mogelijkheden voor doorstroom naar een masteropleiding.

Notebookregeling
De notebookregeling is uniek voor de TU/e. Als je aan de TU/e komt studeren, dan kun je een prima notebook aanschaffen tegen zeer voordelige voorwaarden. In het onderwijs van Industrial Engineering wordt een notebook veelvuldig gebruikt. Het notebook wordt geleverd inclusief de software die je nodig hebt in je opleiding. Lees meer over deze notebookregeling.

Sportcentrum
De TU/e beschikt over een zeer uitgebreid sportcentrum waar je uiteenlopende sporten kunt beoefenen, van voetbal tot tennis en van roeien tot golfen!  Lees meer over de mogelijkheden van het Studentensportcentrum.