De bacheloropleiding

Waarom hebben mensen een sterke band met hun mobiele telefoon? Hoe komt het dat computergames zo verslavend zijn? Hoe kun je games inzetten om iemand beter te laten leren of revalideren? Hoe kun je straatverlichting zo ontwerpen dat deze alleen aangaat als er daadwerkelijk iemand op straat is, en voelen mensen zich dan wel veilig? Kan een robot echte menselijke gevoelens hebben net als jij en ik? Hoe weet je op internet met wie je te maken hebt?

Vind je deze vragen interessant?
Dan is de opleiding Psychology & Technology iets voor jou! Het beantwoorden van dit soort vragen vereist kennis van technologie en psychlogie. Hoe maak je slimme straatverlichting? Hoe maak je 3D-beelden? Maar ook: wat drijft mensen? Hoe werkt menselijke perceptie? Hoe denken en beslissen mensen? Wat zijn emoties? Hoe werken de hersenen?

Unieke opleiding
Onze opleiding is uniek vanwege de combinatie van psychologische en technische vakken. Je leert de taal van de techniek spreken, maar ook denken als een psycholoog, om te begrijpen hoe je technologie laat werken voor mensen.

Studenten waarderen de opleiding om de:

  • Interessante onderwerpen
  • Kleinschaligheid
  • Laagdrempeligheid
  • Breedte van de opleiding
  • Goede sfeer

Kortom: wel de voordelen van een gerenommeerde universiteit met internationale contacten, niet de nadelen van een grote organisatie waar je anoniem in de massa verdwijnt.

Praktijkgerichte opleiding
De bacheloropleiding in Eindhoven biedt je een brede basis van drie jaar, waarbij de praktijkgerichte onderdelen als een rode draad door de opleiding lopen. Je krijgt diverse Ontwerpgericht Onderwijs (OGO) opdrachten  waarin je met medestudenten aan een opdracht werkt.

Masteropleiding
Met de opleiding Psychology & Technology kun je direct doorstromen naar de TU/e-masteropleiding Human-Technology Interaction. Afhankelijk van de vakken die je volgt in jouw keuzeruimte kun je doorstromen naar andere TU/e-masteropleidingen en masteropleidingen buiten de TU/e. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de masteropleiding in het buitenland te volgen.
Jouw coach helpt jou om de juiste vakken te kiezen die aansluiten bij jouw interesses en de master van jouw voorkeur.