Deze studie biedt een enorm breed aanbod aan vakken die samen een unieke combinatie vormen; techniek én psychologie.

Jorine de Koning, student

In het eerste jaar ben ik erg goed begeleid door meerdere coaches en mentoren die me op weg hebben geholpen.

De opleiding Psychology & Technology had voor mij net dat extra’s wat andere studies niet hebben. Deze studie biedt een enorm breed aanbod aan vakken die samen een unieke combinatie vormen; techniek én psychologie. Eindhoven is de stad bij uitstek om een technische studie te volgen en de TU/e was de enige universiteit waar ik deze opleiding kon volgen.

Mijn ervaringen hier op de universiteit zijn over het algemeen prima. In het eerste jaar ben ik erg goed begeleid door meerdere coaches en mentoren die me op weg hebben geholpen. In het begin was het even doorbijten met basisvakken zoals Calculus en Physics (Natuurwetenschappen), maar daarna had ik steeds meer vakken specifiek voor mijn studie. De colleges, de Engelse taal en de nieuwe aanpak op een universiteit zijn wennen, maar dat ging bij mij eigenlijk heel snel.

Binnen Psychology & Technology heb ik voor de technische richting Bouwkunde gekozen. Puur omdat daar mijn interesse ligt.
De keuzeruimte in mijn eerste jaar heb ik gevuld met vakken van de opleiding Sustainable Innovation. Door een aantal vakken bij een andere opleiding te doen verbreed je je kennis, wat erg nuttig is en toepasbaar bij andere vakken.

Naast mijn studie ben ik regelmatig op feestjes, borrels en activiteiten bij studievereniging Intermate te vinden. Ook zit ik daar in twee commissies. Daarnaast probeer ik regelmatig te sporten en ook muziek maken staat op mijn dagelijkse programma.

Tot slot nog een tip voor je studiekeuze: kom naar open dagen en meld je aan voor meeloopdagen. Je krijgt dan zoveel mee van de sfeer op en rondom de universiteit. Dit kan echt de doorslag geven in je studiekeuze.