Sustainable Innovation

Na je Bachelor

Heb je de bachelor Sustainable Innovation met succes afgerond? Gefeliciteerd! Nu kun je een technische innovatie begrijpen en deze vanuit een sociaal en economisch perspectief analyseren, evalueren en vormgeven. Je hebt nuttige kennis vergaard over techniek, sociologie en economie.

Met deze bachelor kun je direct aan de slag in het bedrijfsleven, bij adviesbureaus of bij de overheid. Dat kan als zelfstandige of in loondienst als beleidsmedewerker of consultant op het gebied van duurzaamheid, milieubeleid of (strategische) innovatie.

Een alternatief is om je aan te sluiten bij een studententeam op de TU/e of er zelf een starten. Vanuit de bachelor Sustainable Innovation maken veel studenten de keuze om zich één tot twee jaar te focussen op een studententeam. Vanuit deze studie ben je een perfecte aanvulling op de teams met de kennis om het hele proces te overzien. Plus: je legt een basis waar je de rest van je carrière veel profijt van zult hebben.

Je kunt vanuit deze bachelor ook doorstromen naar verschillende masteropleidingen bij de TU/e. Daar lees je hieronder meer over.

Aansluitende masters

De meeste studenten kiezen ervoor om door te studeren. Na de bachelor Sustainable Innovation kun je direct doorstromen naar de masters:

Doordat je ook vakken volgt over duurzame technologie kun je na het afronden van de bachelor doorstromen naar een technische master. Het is afhankelijk van de vakken die je hebt gevolgd in je keuzeruimte of je drempelloos of onder voorwaarden kunt doorstromen naar de volgende TU/e masters:

Kijk voor meer informatie over deze aanvullende eisen en keuzevakken in onze studiegids

Wat vraagt de arbeidsmarkt

Uiteraard kun je met een bachelor diploma ook direct aan de slag op de arbeidsmarkt. Met een diploma technische innovatiewetenschappen ben je een zeer gewilde kandidaat. Steeds meer bedrijven en andere organisaties vragen om ingenieurs die op een wetenschappelijke manier verbanden kunnen leggen tussen technologie en de (gevolgen van) toepassing ervan voor mens en maatschappij. Ze vragen om ingenieurs die bruggen kunnen bouwen tussen totaal verschillende vakgebieden, en tussen ontwerpers en gebruikers van technologie. Met deze bachelor ben je daar geknipt voor!

Baankansen

Ongeveer een derde van de afgestudeerde masterstudenten krijgt het aanbod om bij het afstudeerbedrijf aan de slag te gaan. De rest vindt binnen korte tijd elders werk dat goed aansluit bij deze academische opleiding. Door middel van de masteropleiding verdiep je je verder in academisch-analytische kennis en vaardigheden én kun je je specialiseren in een bepaalde richting.

Afhankelijk van de masteropleiding die je kiest na je bachelor, kun je in heel veel soorten beroepen gaan werken. Je vindt afgestudeerden in allerlei functies en in vrijwel alle bedrijfstakken, zowel nationaal als internationaal. Kijk LinkedIn er maar eens op na, of bekijk deze film of lees deze brochure om te zien waar onze oud-studenten na hun afstuderen zijn terechtgekomen.

Studeren in dé hotspot van innovatie

De TU/e ligt in de brainportregio, een centrale locatie in Nederland waar wetenschap en bedrijfsleven samenkomen. Je studeert dus op dé plek voor talent en technologie. De unieke mix van jong talent, innovatieve kennis, onderzoekscentra en hightechbedrijven zorgt ervoor dat je al tijdens je studie plezier zult hebben van deze innovatieve hotspot. De TU/e staat erom bekend wereldwijd het beste te scoren op samenwerkingen met bedrijven die in de top 500 van meest innovatieve bedrijven ter wereld staan. Bedrijven in de brainportregio staan te popelen om studenten met een bachelor Sustainable Innovation een kans te geven.

Contact