ECTS punten
180
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Opleiding met selectie
Studieduur
3 jaar (voltijd)
Voertaal
Engels
Titel
BSc Mechanical Engineering

Werktuigbouwkundige constructies kom je overal tegen. Je vindt ze bijvoorbeeld in mobiele telefoons, productiemachines, ziekenhuizen, zonnepanelen, auto's en zelfs in achtbanen. Dus ook op plaatsen waar je het niet meteen verwacht. Op die manier bestudeer je met een studie aan de bacheloropleiding Mechanical Engineering een breed vakgebied dat impact heeft in de industrie en in het dagelijks leven.

Als werktuigbouwkundige bedenk, ontwerp en realiseer je nieuwe producten en productieprocessen. Ook verbeter je bestaande technieken. Daarbij maak je gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en praktische toepassingen op het gebied van techniek en automatisering.

Technische knowhow is nog maar het begin

Binnen de bacheloropleiding Mechanical Engineering combineren we een breed scala aan onderwerpen uit de wis-, natuur- en scheikunde. Je volgt disciplines als

  • Warmte en stroming
  • Mechanica
  • Dynamica
  • Regeltechniek
  • Materiaaleigenschappen

Van een werktuigbouwkundige wordt behalve technische kennis ook een grote creativiteit en innovatief vermogen verwacht. Omdat je later vaak de spil bent in een projectteam van specialisten, afkomstig uit diverse vakgebieden, is er ook al tijdens de opleiding veel aandacht voor projectmatig werken in wisselende projectteams.

Ongeveer 30% van de bachelor Mechanical Engineering bestaat uit projecten die Challenge Based Learning worden genoemd. In deze projecten werk je met een groep aan een echt probleem en word je aangemoedigd om je technische kennis te gebruiken om dit probleem op te lossen. Bovendien oefen je je professionele vaardigheden zoals presenteren, vergaderen en samenwerken.

Na het afstuderen ontvang je je diploma Bachelor of Science in Mechanical Engineering. Meer weten? Check de Studieopbouw voor meer informatie.

WIE BEN JIJ?

De wereld van de werktuigbouw beslaat een breed werkveld met verschillende disciplines. De technologische ontwikkelingen zorgen daarbij voor constante vernieuwing en vooruitgang. Dat biedt ongekende mogelijkheden om de omgeving waarin wij leven te beïnvloeden en te verbeteren.

Om je studie Mechanical Engineering succesvol af te ronden moet je technisch inzicht hebben en hard kunnen werken. Je hebt je (Nederlandse) vwo-opleiding succesvol afgerond, met wiskunde B en natuurkunde in je pakket. Daarnaast heb je interesse in techniek. Voordat je je kunt inschrijven voor deze bachelor moet je een selectieprocedure doorlopen. Kijk voor meer informatie bij Toelating tot de bachelor.

WAT WIL JE WORDEN?

Heb je het diploma Mechanical Engineering op zak, dan beschik je over een brede basis als werktuigbouwkundig ingenieur. Je kunt aan de slag bij een keur aan werkgevers: van machinefabriek tot onderzoeksinstellingen, van startups tot multinationals. Kijk voor de mogelijkheden bij Na je bachelor.

Speel video

Zij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en ervaringen te delen!

Studie in cijfers

Toon meer informatie
  • 3.9

    Studenttevredenheid op een schaal van 1 tot 5

  • 305

    Aantal eerstejaars

  • 18-24

    Contacttijd eerstejaars

  • 59% - 41%

    Nederlandse/internationale studenten

  • 41%

    Diploma binnen 4 jaar

  • 93%

    Doorstuderen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Studievereniging Simon Stevin

De studievereniging Simon Stevin behartigt de belangen van de studenten aan de faculteit Mechanical Engineering. Doel is aan de ene kant om studenten het vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Bijvoorbeeld door excursies, lezingen, symposia en een studiereis. Tegelijkertijd probeert de studievereniging de onderlinge band tussen de leden te stimuleren. Daarvoor organiseert zij onder meer een wekelijkse borrel, sporttoernooien, feesten en weekendjes weg.

Meer informatie vind je op de website van studievereniging Simon Stevin.

Anderen bezochten

Niet helemaal zeker of deze studie bij je past? Andere aankomende studenten bezochten ook:

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.