Coaching

Als je komt studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven krijg je te maken met coaching. Als student  krijg je in het TU/e Bachelor College veel ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interessegebieden en ambities. Kies je ervoor om de diepte in te duiken of verken je juist de breedte door diverse vakgebieden te combineren? In al je keuzes word je bijgestaan door je coach.

Keuzes maken
Als TU/e vinden we het heel belangrijk dat je goed begeleid wordt in je studie. Er liggen er minder vakken vast in je opleiding dan dat andere universiteiten hebben of wat je gewend was op het vwo. Je moet dus goed kijken wat er bij je past en wat je leuk vindt om te doen in je studie. We vinden het belangrijk dat je zelf je eigen keuzes maakt in je studie. Een coach helpt je hierbij.

Docentcoach
Al vanaf het begin van je studie krijg je een docentcoach toegewezen. Dit is een vakdocent van je opleiding. Gedurende je hele bacheloropleiding hou je een docentcoach. Het eerste jaar is het in elk geval een vaste coach, in de jaren erna kan dat wisselen.

In kwartiel 1 heb je het eerste keuzegesprek met je coach. Hij of zij zal je helpen bij het kiezen van je eerste keuzevak  in je major. 

Studentmentor
Naast een docentcoach krijg je ook een studentmentor. Deze zie je vooral in het eerste semester (kwartiel 1 en kwartiel 2). Hij of zij helpt je bij de praktische zaken die je tegen kunt komen bij je studie. Denk bijvoorbeeld aan: waar moet ik zijn, hoe kan ik het beste studeren.

Studiekeuzecheck

Studeren aan de TU/e start met een Studiekeuzecheck. Tijdens de Studiekeuzecheck bekijkt een coach van de TU/e samen met je of de opleiding waarvoor je je hebt vooraangemeld goed bij je past.

Lees meer informatie over de Studiekeuzecheck.