Science and Technology of Nuclear Fusion

Waarom Fusion studeren?

Fusieonderzoek gaat steeds sneller en ITER heeft behoefte aan hooggekwalificeerde ingenieurs

De wereldwijde samenwerking gericht op de ontwikkeling van kernfusie als veilige, schone en onuitputtelijke energiebron bereikt momenteel een hoogtepunt met de bouw van de grote testreactor ITER. ITER wordt gebouwd in Europa (in het Franse Cadarache) en zal een tienvoudige vermogensvermeerdering in de orde van 500 MW realiseren.

Het ITER-project is een belangrijke stimulans voor de wetenschap en techniek met betrekking tot kernfusie. Daarnaast heeft ITER een nieuwe generatie hooggekwalificeerde ingenieurs en wetenschappers nodig om deze te bemannen. De Technische Universiteit Eindhoven heeft de wetenschap en technologie van fusie uitgeroepen tot prominent onderzoeksgebied en in dat kader een speciale onderzoeksgroep opgericht en een complete opleiding op masterniveau opgezet.

De tweejarige masteropleiding Fusion aan de TU/e

De masteropleiding Fusion is de opleiding bij uitstek voor iedereen die zich wil specialiseren in fusie. Deze opleiding is interdisciplinair en combineert elementen van Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde en Electrical Engineering. De nadruk ligt op de doelgerichtheid van fusieonderzoek. Verder worden het internationale karakter van fusieonderzoek, het werken in interdisciplinair groepsverband en de maatschappelijke aspecten van fusie tijdens deze opleiding benadrukt. Voor alle duidelijkheid: op je diploma komt ‘Master of Science and Technology of Nuclear Fusion’ te staan.

Voor wie de masteropleiding Fusion wil combineren met Technische Natuurkunde, Electrical Engineering of Werktuigbouwkunde is bi-diplomering een optie. Als je daarvoor kiest, duurt je studie ongeveer zes maanden langer.

Ben je slim en ambitieus? Ben je geïnteresseerd in hightech en niet bang voor uitdagingen? Ligt de duurzaamheid van onze planeet je na aan het hart? Dan is Fusion misschien wel dé opleiding voor jou. Breng ons gerust een bezoek, stuur een mailtje of neem contact op via Skype voor meer informatie.

Buitenlandse studenten zijn van harte welkom bij de masteropleiding Fusion. Alle colleges en studiematerialen zijn in het Engels, wat de voertaal is binnen de groep. Afhankelijk van waar je vandaan komt zijn er mogelijk speciale toelatingseisen. Zie de informatie voor buitenlandse studenten.

Science and Technology of Nuclear Fusion is beoordeeld als beste technische master van Nederland in 2016 in de Nationale Studenten Enquête

Topopleiding

Science and Technology of Nuclear Fusion is in 2018 beoordeeld als topopleiding door de Keuzegids Masters.

NVAO-accreditatie

Deze opleiding is wettelijk erkend en geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).