Urban Systems & Real Estate

De gebouwde omgeving en daarbinnen het vastgoed zijn van zeer groot belang. Het individu en de gemeenschap kunnen niet zonder gestructureerde en geconditioneerde ruimtes. Daarnaast vertegenwoordigt het vastgoed op wereldschaal meer dan 60% van het totale vermogen. De vastgoedmarkt omvat verschillende marktsegmenten variƫrend van commercieel vastgoed zoals kantoren, winkels, bedrijfsgebouwen, tot non-profit vastgoed, zoals sociale woningbouw.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een toenemende belangstelling voor Vastgoedbeheer te constateren is. Oorspronkelijk was het vastgoedbeheer vooral een statische bezigheid, het heeft zich echter ontwikkeld tot een dynamische activiteit. Door actieve monitoring van de marktpositie van vastgoed wordt deze positie verbeterd. Hiermee wordt ingespeeld op de dynamiek in de vraag naar en het gebruik van vastgoed en wordt het rendement op de investeringen veilig gesteld.

Vastgoedbeheer kan dan ook gezien worden als een evaluerend en calculerend specialisme, waarin bouwkundige en technische kennis en ervaring gecombineerd worden met marktinzichten en exploitatieanalyses, als basis voor vastgoedmanagement en vastgoedontwikkeling.