Student vertelt

Diepgang

"Na de afronding van de bacheloropleiding ben ik begonnen met de masteropleiding Architecture, Building and Planning. Op dit moment ben ik aan het afstuderen binnen de richting Structural Design. De masteropleiding is qua opbouw een voortzetting van de bacheloropleiding, maar de diepgang is veel groter en dat komt ten goede aan mijn motivatie. Door de continue combinatie van projecten en vakken is de studiedruk ook aanzienlijk groter.

Individuele vrijheid

Wat ik waardeer aan deze studie, is de grote vrijheid die je hebt. Wat je leert van de projecten hangt veel van jezelf af, je wordt hierin wel goed begeleid door de docenten. Bovendien wordt er naast dit projectwerk binnen je eigen richting ook nog een groot aantal vakken aangeboden. Binnen de richting Structural Design is het verplicht om ten minste één onderzoeksproject te doen. Zelf ben ik drie maanden bezig geweest in het laboratorium, iets dat totaal anders is dan een ontwerpproject. Je zoekt zelf je afstudeeronderwerp uit en de docenten die je hierbij begeleiden. Ik heb als onderwerp gekozen voor de ontwikkeling van een nieuw type houten vloer. Dit is een praktische opdracht waarin zowel een ontwerp- als een onderzoeksaspect zit.

Bedrijfsleven

Ik vind het belangrijk dat ik naast mijn eigen ontwikkeling met iets bezig ben waar ook daadwerkelijk vraag naar is. Na mijn afstuderen hoop ik in het bedrijfsleven terecht te komen. Of ik daarbij kies voor een ingenieursbureau of een aannemersbedrijf, weet ik nog niet."